K-Medya

Sungshin Kadın Üniversitesi’nde Profesör Olan Seo Kyung-deok Ve Yapımcı Kim Tae-ho, Kimchi’yi Dünya Çapında Duyurdu

Profesör Seo Kyung-deok, 27. yılında kişisel sosyal medya hesabında “MBC-TV oynarken ne yaparsınız?” Başlıklı bir paylaşımda bulundu. Yapımcı Kim Tae-ho ile birlikte, kimchi’yi tanıtan çok dilli bir video yaptı. “Kimchi’yi tüm dünyaya tanıtıyoruz.” dedi.

Tanıtım videosu Daesang Jongga House ve World Kimchi Araştırma Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlendi. Korece ve İngilizce olmak üzere iki versiyon açtı.

Yapımcı Kim, Kimchi’yi sakin bir sesle tanıttı. “Halkın tarihi ve dünya tarafından tanınan büyük bir kültürel miras ile Kore’nin temsili yemeği” dedi.

Kimchinin tarihini ve özelliklerini açıkladı. Ayrıca diğer salamura sebzelerden farklı şekilde geliştirildiğine ve günümüzde yeni bir forma dönüşmekte olduğuna işaret ediyor.

Kimchi hakkında tüm dünyaya doğru bilgi vermek. Bu aynı zamanda, Çin’in Sichuan Eyaletindeki salamura sebzeleri “Paochai” (泡菜) ‘nin kimchinin kökeni olduğu konusundaki ısrarına bir cevaptır.

Profesör Seo, “Dünyanın dört bir yanındaki insanların Corona 19 nedeniyle bağışıklığı güçlendirmekle ilgilendiği bu günlerde, kimchi hakkında doğru bilgiyi dünyaya yaymak istedim.” dedi.

“Bu videodan başlayarak, kimchi kültürü ve küresel kimchi teması üzerine bir dizi video planlıyoruz ve bunları yılın ilk yarısında yayınlamayı planlıyoruz” diye ekledi.

Yapımcı Kim, “Kimchi hakkında anlamlı videoların yapımına katıldığım için mutluyum ve umarım yurtiçi ve yurtdışındaki pek çok netizenin bu videoyu izleyeceğini” söyledi.

Bu arada Seo ve Kim, “Infinite Challenge” günlerinden beri Kore yemeklerinin küreselleşmesine liderlik ediyorlar. New York Times için tam sayfa bir reklam ve New York’ta Times Meydanı için bir video reklam yayınladı.

Kaynak
naver

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu