K-Magazin

McDonald’s, ‘BTS Set Menüsü’nü Başlattı… 6 Kıtada 49 Ülkede Satılıyor

Menü, küresel bir hayranlık yaratan ‘BTS etkisini’ sürdürerek satışları artırmak için tavuk kanadı , patates kızartması vb. Mayıs’tan Haziran’a kadar sınırlı satışlar

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki büyük bir fast food şirketi olan McDonald’s, BTS grubu ile ortaklaşa 6 kıtada 49 ülkede ‘BTS Set Menu’ (BTS MEAL) yayınlıyor.

Reuters, 19’unda (yerel saat) McDonald’s’ın bu tür içeriklere sahip ‘BTS set menü’ için küresel bir tanıtım planı duyurduğunu bildirdi.

McDonald’s, önümüzdeki ay Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere 11 ülkede BTS menülerini ilk kez piyasaya sürdükten sonra satışlarını 6 kıtada 49 ülkeye genişletmeyi planlıyor. BTS menüsü 26 Mayıs – 20 Haziran tarihleri ​​arasında sınırlı sayıda satılacak. BTS menüsü 9 ila 10 adet tavuk McNuggets, patates kızartması ve koladan oluşur. Ayrıca McDonald’s Kore şubesinin sevilen tarifinden esinlenerek BTS menüsünde tatlı biber sosu ve Cajun daldırma sosu da yer aldı. Yabancı medya, McDonald’s’ın yeni koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle durgun olan küresel satış performansını artırmak için küresel bir K-pop yıldızı olan BTS ile ortaklık kurduğunu analiz etti (Corona 19).

McDonald’s geçen yıl hip-hop yıldızı Travis Scott ve diğerleriyle ünlü bir set menü yayınlayarak ABD pazarında başarılı oldu.

ABD ekonomisinde uzmanlaşmış bir medya olan CNBC yayını, “McDonald’s, dünya standartlarında bir güç grubu olan BTS ve K-pop megastarı ile işbirliği yapıyor” ve “Bu, McDonald’s’ın birden fazla pazarda ilk kez ünlü bir menü tanıttığını söyledi.”

CNBC, BTS menüsünün “McDonald’s’ın daha önce yayınladığı popüler menülerin başarısını aşabileceğini” yayınladı ve BTS’nin küresel bir fandom kuruyor olmasının, McDonald’s’ın satış artışına katkıda bulunacağını tahmin etti.

McDonald’s yaptığı açıklamada, “BTS menüsü aracılığıyla müşterilerimizi sevilen gruba yaklaştırabildiğimiz için mutluyuz” dedi.

BTS’in ajansı Big Hit Music, “BTS’in McDonalds’la güzel anıları var” ve “BTS menüsünü hızla dünya ile paylaşmak istiyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu