K-Medya

Prodüksiyon Şirketleri Pandemik K-Pop Konserlerinin “Performans” Değil “Toplantılar” Olarak Sınıflandırılmasının Ardından Tavır Aldı

Şirketler, Kore hükümetinin K-Pop’a karşı ayrımcılık yaptığını söylüyor.

Bir yıldan uzun süredir salgının tüm hızıyla sürdüğü K-Pop konserleri, pek çok hayran için neredeyse uzak bir hayal haline geldi. Maalesef son henüz pek görünmüyor. Sorunun bir kısmı, Kore hükümetinin K-Pop konserlerini nasıl sınıflandırdığı ve şimdi prodüksiyon şirketleri kararlarına karşı birleşiyorlar.

COVID-19 salgın kurallarına uygun olarak, tüm grup etkinlikleri, her biri kendi kurallarına sahip farklı kategorilerde sınıflandırılır. Çoğu kişi K-Pop konserlerinin “Performanslar” kategorisine gireceğini varsaysa da, aslında Güney Kore yasalarına göre “Buluşmalar” olarak sınıflandırılıyor.

Bu nedenle, K-Pop konserleri sadece 100 canlı seyirci üyesiyle sınırlıdır ve Seviye 2 sosyal mesafe önlemleri mevcuttur ve bu da onları finansal açıdan şirketler için tamamen imkansız hale getirir. Peki, müzikaller gibi benzer etkinlikler “Performanslar” olarak adlandırıldığında neden “Buluşmalar” olarak değerlendiriliyorlar?

Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanlığı’na göre, K-Pop konserleri diğer performans türlerinden farklıdır çünkü hayranlar genellikle sanatçıların söylediği şarkılara eşlik eder. Şarkı söylemek sesi yansıttığı için yeni koronavirüsün yayılma riskini artırıyor. Bu nedenle Bakanlık, K-Pop konserlerinin Seviye 2 sosyal mesafe önlemleri kapsamında mekanların% 75 kapasiteye kadar dolmasına izin veren “Performanslar” ile aynı kurallara uyamayacağını belirtmektedir.

Ancak, konser prodüksiyon şirketleri hükümetin açıklamasına ikna olmadı. BTS’in 2013’ten 2019’a kadar konser direktörü Kim Sang Wook, salgının ilk günlerinde bazı çevrimdışı konserlere izin verildiğinde, hayranların sosyal mesafe önlemlerini takip ettiğini ve şarkı söylemekten kaçındığını söylüyor. “Şarkı söylemek bir sorunsa, Hükümet, insanların bunu yapmasını basitçe yasaklayabilir.” diye önerdi.

Kim ve diğer prodüksiyon şirketi başkanlarına göre, Kore hükümeti pop kültürü ve müziğe karşı ayrımcılık yapıyor ve endüstri profesyonellerini marjinalleştirilmiş hissettiriyor. Konser direktörü, prodüksiyon şirketlerinin ayrıcalıklı muamele değil eşitlik aradıklarını anlatmaya devam etti – özellikle endüstri personeli pandemiden geçimini sağlamak için mücadele ederken.

Küresel sağlık krizi sektörümüzü bir yıldan fazla bir süredir mahvetti ve birçok insanı sınırların ötesine itti. Hayatlarını kazanmalarına yardımcı olabilecek bazı somut çözümler olmalı – çevrimiçi konserler var, ancak bu etkinliklerden elde edilen kazanç, bilet fiyatları daha ucuz olduğu için canlı etkinliklerden elde edilen kazançlardan çok daha az. Ayrıca, kârın büyük bir kısmı platform sahiplerine gidiyor.

– Kim Sang Wook

Ve K-Pop’un adaletsiz davrandığına inanan sadece onlar değil. Kültürel antropoloji profesörü Lee Gyu Tag, klasik müzisyenler için askeri muafiyet hükmünün bile K-Pop’un hükümet tarafından hala “ikinci sınıf” olarak görüldüğünü gösterdiğini belirtiyor.

Hükümet, küresel popülaritesine rağmen pop kültürü ve müziği hala ikinci sınıf olarak görüyor. K-pop ve klasik, hepsi müziktir ve müzisyenlere sadece türlerinden dolayı farklı davranılmamalıdır.

– Lee Gyu Tag

Artık üretim firmaları önlemlere karşı tavır alıyor. Kısa süre önce ülke çapında 38 üretim şirketi bir dernek kurdu. Talepleri, bakanlıkları, siyasi partileri ve devlet kurumlarını K-Pop’a karşı ayrımcılığı ortadan kaldırmaya ve sektör profesyonellerine geçim kaynaklarına verilen zararı tazmin etmeye çağırıyor.

Kaynak
koreaboo

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu