K-Medya

BTS, Ayrımcılıkla Deneyimlerini Paylaşarak Mektupta Asya Karşıtı Şiddete Karşı Konuştu

30 Mart’ta BTS, Asyalı Amerikalılara ve Pasifik Adalılarına yönelik nefret suçlarını kınayan bir gönderi yükledi. BTS, “#StopAsianHate” ve “#StopAAPIHate” hashtag’lerine sahip gönderileriyle, Asyalılara yönelik son ayrımcılık ve şiddet artışına son vermek için harekete katılıyor.

BTS, hem Korece hem de İngilizce olarak Asyalılar olarak ayrımcılığa uğradıklarını detaylandırıyor ve ırkçılığı ve şiddeti sona erdirme hareketiyle dayanışma gösteriyor.

BTS’nin İngilizce mektubu şu şekildedir:

Sevdiklerini kaybedenlere en derin taziyelerimizi gönderiyoruz. Keder ve öfke hissediyoruz.

Asyalılar olarak ayrımcılıkla karşılaştığımız anları hatırlıyoruz. Sebepsiz yere küfürlere katlandık ve görünüşümüzle alay edildik. Hatta bize Asyalıların neden İngilizce konuştuğu soruldu.

Böyle bir nedenle nefrete ve şiddete maruz kalmanın acısını dile getiremeyiz. Kendi deneyimlerimiz, son birkaç hafta içinde meydana gelen olaylarla karşılaştırıldığında önemsizdir. Ancak bu deneyimler, kendimizi güçsüz hissetmemize ve özgüvenimizi kırmamıza yetti.

Şu anda olan şey Asyalı kimliğimizden ayrılamaz. Bunu dikkatlice tartışmamız epey bir zaman gerektirdi ve mesajımızı nasıl seslendirmemiz gerektiği üzerinde derinlemesine düşündük.

Ancak sesimizin iletmesi gereken nettir.

Irk ayrımcılığına karşı duruyoruz.

Şiddeti kınıyoruz.

Sen, ben ve hepimizin saygı görme hakkına sahibiz. Birlikte duracağız.

Asya Nefretini Durdur hareketini destekleyecek bilgi ve kaynakları bulmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

https://anti-asianviolenceresources.carrd.co

Kaynak: Soompi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu