K-Drama

‘Minari’aktrisi Yoon Yeo Jung, sette hiç kimsenin ona kıdemli bir yıldız gibi davranmadığı Amerika’da çalışmaktan bahsediyor

6 Mart’ta SBS, kıdemli aktris Yoon Yeo Jung ile ‘MMTG – Civilization Express‘ adlı popüler talk show’da uzun bir özel röportaj yayınladı.

Deneyimli oyuncu burada, 2021’de ‘En İyi Yabancı Film‘ dalında ‘Altın Küre‘ ödüllü ‘Minari‘ filminde nasıl çalışmaya başladığını paylaştı.

Önce senaryoyu okuduğunu söyledi, ardından gerçek bir hikayeye dayanıp dayanmadığını sordu. Hikayenin filmin yönetmeni Lee Isaac Chung tarafından yazılmış bir anı olduğu öğrenildiğinde projeyi hemen kabul etmeye karar verdi. “Gerçek hikayeleri yenemezsin,” dedi, “Detaylar çok gerçekti.

Daha sonra, Yoon Yeo Jung, “Isaac’ın istediğim gibi ‘büyükanne’ karakterini canlandırmamı söylemesinden hoşlandım. Bu yüzden tam anlamıyla istediğim gibi rolü oynadım. Öngörülebilir bir büyükanne olmak istemedim. hiç. ” Ayrıca Yoon Yeo Jung, Han Ye Ri ve Steven Yeun ile günler geçirdiğini, ‘Minari’ senaryosunun Korece satırlarını yeniden yazdığını ve dilin eksik kısımlarını doldurduğunu söyledi.

Yoon Yeo Jung için çekimlerin ilk günü nasıldı? Deneyimli aktris şöyle hatırladı: “Genellikle Kore’de çekiyorsam, çekimlerin ilk gününe asla gelmem. İlk gün genellikle sadece kaostur. Ama orada, Tulsa, Oklahoma’da kimse kim olduğunu bilmiyor gibiydi. Öyleydim. Beni ilk güne programladılar. Elbette, kaotik bir film günüydü.

Devam etti, “Gardırop görevlisine, ‘Bu, dün teçhizatımız varken denediğim kıyafet değil. Yönetmen bunu giymeyi mi söyledi?‘ Dedim. Ama o kişi sadece baktı ve bana ‘Ne ? ‘. Beni anlayabildiklerinden eminim, anlamıyormuş gibi davrandılar. [Bana ve Han Ye Ri’ye] İngilizce konuşamayan insanlar gibi davranıyorlardı, bu yüzden ona odaklanmamız gerektiğini söyledim ve uyanık ol.

Yoon Yeo Jung ayrıca ‘Minari’ gibi bir projeyi kabul etmenin “macerasından” bahsetti. “Kore’de hiçbir yönetmen veya yapımcı, bir televizyon programında, bir filmde veya her neyse, bana ne yapacağımı söylemiyor. Ama fark ettim ki böyle bir ortamda çalışmaya devam edersem canavar olurum Öyleyse ben farklı bir çevreye gittiğimde ve Amerikalılara ‘Ne?’ bana göre ‘Ben burada kimse değilim’ dedim. Tek seçeneğim oyunculukta o kadar iyi bir iş çıkarmaktı ki bana saygı duymaya başlayacaklardı. Bu bir ‘macera’ değilse nedir?

Sonunda, Yoon Yeo Jung, “Çekimlerin son gününde, Isaac tüm personeli odama getirdi ve hepsi saygıyla bana boyun eğdiler. O günün fotoğrafını çekmemiş olmam çok kötü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu