K-MagazinK-Pop

İdolleri Yapay Zeka Olan Kız Grubu Bu Ay Çıkış Yapacak

Son zamanlarda birkaç K-Pop ajansı AI (yapay zeka) fikrini test ediyor ama Pulse9 tamamen yapay zeka idollerinden oluşan kız grubunu bu ay piyasaya sunarak işleri ileri seviyeye çıkartacak.

Eternity adlı yeni kız grubu 11 üyeden oluşuyor:
Minji, Seoa, Sujin

DainYeoreumYejin

JaeinJiwooHyejin

Sarang ve Chorong

Eternity grubundaki 11 sanal idolün tamamı, Pulse9 tarafından geliştirilen deepfake tabanlı sanal görüntüleme teknolojisi olan Deep Real AI ile oluşturuldu. Eternity üyelerinin yüzleri, 2021 başlarında yapılan bir oylamada seçilmiş yüzlerce idolün yüzünü sentezleyerek bir araya getiren “AI.DOL CHALLENGE” ile seçildi. Yani, insanların oy verdiği K-Pop idollerinin yüzleri alınıp onların yüzünden özgün ve benzersiz yüzler oluşturuldu. Sadece benzersiz yüzlere değil aynı zamanda benzersiz çekicilikleri ve kişikleri de olacağı söyleniyor.

“AI.DOL CHALLENGE” | Pulse9

K-Pop gruplarının arkasındaki çoğu şirketin aksine Pulse9, bir müzik ajansından ziyade bir yapay zeka markasıdır. Şirkete göre, Deep Real AI teknolojisi, gerçekçiliği, düşük maliyetleri ve kısa üretim süreleri açısından mevcut deepfake teknolojisinden biraz farklı.

Şirket 2016 yılında kadın CEO Jieun “Jenny” Park tarafından kuruldu ve diğer AI hizmetleri ve teknolojileri de sunuyor.

Jieun “Jenny” Park, Pulse9 CEO | Artificial Intelligence Times

Şimdiye kadar Pulse9, Eternity sanal üyelerinin çeşitli konsept videolarını yükledi. Kesinlikle gerçek insanlardan tamamen ayırt edilemez olmasalar da, özellikleri, hareketleri ve ifadeleri nispeten doğal görünüyor.

Eternity üyeleri, sanal bir grup olarak faaliyetlerinin yanı sıra, subunit grupları oluşturacak ve Pulse9’a göre solo şarkılar da yayınlayacak. Bunun da ötesinde, şirket Eternity’yi YouTuber, Influencer ve marka modelleri olarak da kullanacak. Sanal üyelerden biri olan Chorong, aracılık şirketi Shinhan Investment Corp. için bir reklamda çoktan yer aldı bile.

Eternity, 22 Mart Pazartesi günü ilk single’ları “I’m Real” ile saat 11: 00’de çıkış yapacak.

Bazı hayranlar Eternity konseptine ilgi duyarken, diğerleri grubu “ürkütücü” olarak adlandırıyor, özellikle de geçmişte kadın K-Pop idollerine karşı deepfake görüntülerinin nasıl kullanıldığı göz önüne alındığında.

Pulse9, sanal idolleri deneyen ilk şirket değil. SM Entertainment’ın yeni kız grubu aespa, geçen yıl her üye için AI muadilleri ile giriş yaptı ve League of Legends tabanlı sanal grup K / DA oldukça uzun süredir çalışıyor. Yakın zamanda piyasaya sürülen UNIVERSE uygulaması, IZ * ONE, MONSTA X ve (G) I-DLE gibi gruplar için AI içeriği de sunuyor.

Peki siz yapay zeka idol grubu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ürkütücü mü yoksa güzel bir gelişme mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu