K-LİSTE

K-POP’un Milyonerleri

Tüm Dünyayı hızla ele geçiren K-Pop yıldızlarının maddi anlamda en az Hollywood’daki meslektaşları kadar zengin olduklarını tahmin ediyorsunuzdur Haydi şimdi hep birlikte K-Pop camiasının en zengin 10 ismine göz atalım.

1-PSY

Aslında bu isim bizi pekde şaşırtmadı.”Gangnam Style”şarkısıyla Guiness Rekorlar kitabı’na ‘Youtubeda’ ki En Çok İzlenen Video Olarak”adını yazdıran PSY 2017’de çıkardığı 4×2=8 isimli albümünün de yine başarıyı yakalamasıyla 45 milyon dolarlık zenginliğiyle listemizin liderlik konumuna yerleşiyor.

2.Siwon

Super Junior grubunun en sevilen üyelerinden biri olan Ünlü Yıldız Siwon tamı tamına 18 yıldır şarkı söylüyor ve oyunculuk yapıyor.Ayrıca bir model olarak da kariyerine devam ediyor.Kore’nin en sevilen simalarından biri olduğu için de 35 milyon dolarlık zenginliğiyle listemizin ikinci sırasında yerini alıyor.

3-G-Dragon

İlk Jenerasyon K-Pop gruplarından biri olan BIGBANG’in kralları bu başarıyı kimseye bırakmıyorlar.Grubun Lideri G-Dragon 21 milyon dolarlık zenginliğiyle listemizde ki üçüncü sırada yerini alıyor fakat bu başarıyı ünlü sanatçının sadece gruptaki aktivitelerine bağlayamayız. Solo kariyerinde de Kore’nin başarılı isimlerinden biri olan G-Dragon,aynı zamanda da bir ticaret adamı. Örneğin PeaceMinusOne isiminde kendine ait bir markası var.Bir moda ikonu da olarak bilindiği için bu markanın popüler olması bizi pekde şaşırtmıyor.

4-Rain

K-Pop yıldızlığından Holywood’a sıçrayabilen sayılı isimlerden olan Rain,Kore’nin en sevilen simalarından biri olarak 20 Milyon dolarlık zenginliğiyle listemizin 4.sırasın da yerini alıyor. Kore’de rol aldığı pek çok başarılı K-Drama ve film varlığı bir yana Müzik kariyeri ise başlı başına bir olay.Fakat bir Holywood filmi olan ”Ninja’nın İntikamı” filminde rol alarak il kez bir MTV Ödülü kazanan koreli olmayı da başardı.”Korelilerin Sevgilisi” olarak bilinen ünlü oyuncu Kim Tae-hee ile yaptığı evlilik de Rain’in popülerliğini ve dolayısıyla zenginliğini artırmış oldu.Artık onlar kore’nin en ünlü çiftlerinden biri 2017’nin sonunda dünyaya gelen bebekleriyle küçük mutlu bir aileleri var.

5-Dara

Dara’nın diğer koreli sanatçılardan biraz farki bir hikayesi var. O aslında Kore’de popüler olmadan önce Filipinler tanınıyordu.Kariyerini komple kore’ye taşımaya karar verdiğinde ise resmen büyük bir olay oldu. Kore’nin en başarılı gruplarından biri olan 2NE1’in bir üyesiydi. Grup 2016 yılında dağılmasına rağmen ünlü sanatçı kariyerine tüm hızıyla devam ederek ve pek çok markanın yüzü olarak da 16 milyon dolarlık zenginliğiyle listemizin 5. sırasında yer aldı.

6-IU

Daha 15 yaşındayken sanat dünyasına adam atan IU Kore’nin en ünlü şarkıcılarından biri her ”comeback”i ayrı bir olay olan ”Ulusun Küçük Kız Kardeşi”olarak bilinen güzel yıldızımız artık büyüyüp güzeller güzeli bir kadın sanatçı oldu. Korelilerin ona olan sevgisi hiç azalmayıp tersine daha da çoğalırken 15 milyon dolarlık zenginliğiyle listemizde ki 6.yerini aldı.

7-BoA

Kore’nin ve Japonya’nın en ünlü yıldızlarından biri olan BoA 17 yaşından itibaren şov dünyasının merdivenlerini tırmanıyor.Müzik kariyeri ile başladığı yolculuğuna popüler dizilerde rol alarak devam etti.Son olarak da ”K-Pop Star and Produce 101” isimli televizyonunda jüri üyeliği yaparak 14 milyon dolar zenginliğiyle listemizin 7. sırasında yerini aldı.

8-Yoona

Güzelliği ve tatlılığıyla gönülleri fetheden yıldızlardan biri olan Yoona, Kore’nin en başarılı gruplarından biri olan Girls Generation’ın üyelerinden biri.Grupta’ki başarısını bir kenara koyarsak o da zenginliğinin büyük kısmını markalardan kazandı.Ayrıca hem Çin Hem Kore’de oyunculuk kariyerine devam ederek 11 Milyon dolarlık zenginliğiyle listemizin 8. sırasında yer alıyor. Ayrıca kendisi müzik kariyeri ve oyunculuğu aynı potada eritebilen bir yetenek küpü.

9-Bae Suzy

Güney Kore Ulusunun en büyük aşkı olan Suzy kariyerine JYP Entertainment Müzik şirketi gruplarından biri olan Miss A ile başladı.Şimdiyse Kore’nin en iyi marka temsilcilerinden biri olarak 10 milyon dolarlık zenginliğiyle listemizin 9.sırasında yer alıyor.

10-Taeyang

Kore’nin en ünlü gruplarından biri olan BIGBANG’in üyesi olması ve çıkardığı solo albümlerinin başarısıyla Taeyang bugün 10 milyon dolarlık zenginliğyle listemizin 10.sırasında yer aldı.Dünya turnelerine çıkarak farklı farklı ülkelerde konserler vermesi de bu zenginliğinin sebeplerinden biri olarak görebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu