K-Magazin

Yönetmen Shin Kyung Soo ve Yazar Park Gye Ok “Joseon Exorcist” Tartışması İçin Özür Diledi

Bu haftanın başlarında, SBS’nin “Joseon Exorcist” i, tarihsel çarpıtma konusundaki tartışmalar nedeniyle kalıcı olarak iptal edildi.

Jang Dong Yoon, dizide yer alma kararından dolayı kişisel olarak özür dileyen ilk oyuncu oldu, ardından yardımcı yıldızları Park Sung Hoon ve Lee Yoo Bi’den özür diledi.

Dizinin yönetmeni Shin Kyung Soo, dizinin senaristi Park Gye Ok ve kalan yedi başrol üyesi de özür diledi.

Yönetmen Shin Kyung Soo şunları yazdı:

“Bu, “Joseon Exorcist” in yönetmeni Shin Kyung Soo.

Tüm nihai kararlardan sorumlu yönetmen olarak, son tartışmalardan derinden sorumlu hissediyorum ve izleyicilerden özür dilemek istiyorum.

Dizi iptal edildiğinde çözülmesi gereken çeşitli durumlar nedeniyle bu açıklamanın geç kaldığı için de özür dilerim.

Drama Joseon döneminde geçtiği ve gerçek tarihsel figürler olan karakterlere sahip olduğu için, karakterlerin hikayelerinin ayrıntıları, hikayeleri ve anlatımı konusunda daha temkinli olmalıydım.

Bunun için kendimi sorumlu hissediyorum ve kendimi derinlemesine düşünme içindeyim. Yönetmen olarak, dramanın içeriğiyle ilgili tüm nihai kararlardan ve seçimlerden sorumluyum. Oyuncular ve ekip sadece benim önderliğimi takip etti.

Ancak bazı izleyicilerin eleştirdiği gibi özel bir önyargı veya önyargılı bir tarihsel perspektifle yöneltmediğimi de belirtmek isterim. Sorunlu sahnelerin tümü, yönetmen olarak eksik olmamdan kaynaklanıyordu.

Bunun için özür dilerim. Dizi şu anda iptal edildiğinden, geçen yıl çok çalışan oyuncular ve ekip ve izleyiciler için sonsuz üzgünüm.

Dizi hakkında değerli geri bildirimlerini gönderenlere teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi ve tavsiyelerinizi unutmayacağım.

Senarist Park Gye Ok şunları yazdı:

Bu “Joseon Exorcist”, Park’ın yazarı. Gye Ok.

Dikkatlice düşünmeden yazdığım bir senaryo nedeniyle son birkaç günde izleyicilerde rahatsızlık yaşattığım için içtenlikle özür dilerim.

Diziye hazırlanırken baş senarist olarak geçmişte yaptığım hataları aklımda tutmak ve iyi bir senaryo ile gelişimimi göstermek istedim. Bunun yerine, benim rahatlığım ve olgun yargılama eksikliğim, izleyicilerin öfkesine ve yorgunluğuna neden oldu.

Bir kez daha özür dilerim.

Joseon hanedanlığını kuran ve tarihimiz üzerinde büyük bir etki bırakan kahramanlara daha fazla saygı göstermeliydim. Bunun yerine, dramın fantezi türünde olduğu gerçeğine dayandım ve sonuç olarak verdiğim kayıtsız yargılardan derinden pişman oldum.

Pek çok izleyici, kasıtlı tarihsel çarpıtma hakkında eleştirdi ve spekülasyon yaptı, ancak ben asla böyle bir şeye niyet etmedim. Ancak, sonuçlar başkalarında derin izler bırakmamdı, bu yüzden bunu ciddiye alacağım ve bu duyguyu unutmayacağım.

Başımı eğip iyi bir dram yapmak için canlarını ve ruhlarını harcayan oyunculardan, yapım ekibinden ve yönetmenden, yapım şirketinden ve yayın istasyonundan özür dilerim. Bir kez daha tüm izleyicilerden tüm kalbimle özür dilerim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu