K-LİSTE

Kadınları Yücelten 9 K-Pop Şarkısı

K-Pop şarkıları farklı farklı konuları ele alabiliyor. Özellikle kadınların günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunları ele alan şarkıları duymak kadınlar için cesaret verici ve güçlendirici oluyor. Dünyanın her yerindeki kadınların yaşadığı sorunlara değinmek sıkça duymak istediğimiz türden şeyler.

Biz de bugün sizin için kadınların yaşadığı sorunlara değinen, kadınları yücelten ve onlara cesaret veren 9 K-Pop şarkısını listeledik. Keyifli okumalar.

1. BoA – “Woman” (Kadın)

BoA “Woman” şarkısında kadın olmanın nasıl bir şey olduğunu güzelce özetlemiş. Şarkıda adeta özgüven yayılıyor ve her kadının içinde taşıdığı güzellik ortaya çıkartılıyor.

Aynı fikir ve kalıplara takılıp kalmışsın

Niye ilerleyemiyorsun? Oysa tam gözünün önünde…

Bir adım atarsan her şey önünde

Daha uzağa koş bakalım

Boa – wOMAN

2. 2NE1 – “I Am The Best” (Ben En İyisiyim)

Herkes havalı şarkıları sever! Bu da onlardan biri. “I Am The Best”i dinlerken özgüveniniz tavan yapıyor ve ayağa kalkıp “en iyisi benim” diyesiniz geliyor.

3. Sunmi – “Gashina”

Havalı şarkılardan bahsetmişken Sunmi’yi de esgeçemeyiz. Gashina’da Sunmi birisi sizi bırakıp gittiğinde onu tutmamanız gerektiğini söylüyor. Bunun yerine yapılacak en iyi şey onları uğurlamak ve bir çiçek gibi yeniden doğmanız.

Sorun değil, seni unuturum
Bir çiçek gibi yaşayacağım, kendimle
Kimse durduramaz şimdi beni
Beni deneme

4. GLAM – “I Like That” (Bunu Sevdim)

GLAM’ın eğlenceli şarkısı “I Like That” kadınları kendilerine yetebileceklerini ve kendi başlarına olmaktan zevk alabileceklerini anlatıyor.

Barbekü restaurantında tek başıma otururken
Kendime 2 kişilik yemek söyleyip tek başıma yiyorum
İyiyim
Bunu sevdim, bunu sevdim
Yalnızken kendimi iyi hissediyorum

5. I.O.I – “Dream Girls” (Hayal Kızları)

“Dream Girls” Kendini sevmeyi ve hayallerin için savaşmayı teşvik eden şarkıların en iyilerindendir. I.O.I, dinleyicilerinden kendilerine inanmalarını ve istediklerini elde edene kadar asla pes etmemelerini istiyor. Oldukça moral verici bir şarkı.

Herkes benimle alay etse de, herkes beni terk etse de
Yalnız kalsam da umrumda değil
Güzel olmasam da, incecik olmasam da
Soğuk görünsem de ne olmuş yani?

6. Jessi – “Ssenunni”

“SSenunni” bu listede olmazsa olmazdır. Bu şarkıda Jessi tüm kadınların değerli olduğunu hatırlatıyor. Kişiliğinizi sevmek yapabileceğiniz en iyi şeydir.

Kimsin de beni yargılıyorsun?
Bu benim zamanım, ne yaparsam yapayım hep başarılı oldum

7. ITZY – “Dalla Dalla”

Toplumun belirlediği güzellik standartları artık modası geçmiş bir klişeden ibaret. ITZY “Dalla Dalla”da kendilerini seviyorlar ve hiç kimse için kendilerini değiştirmeyecekler. Bu tüm kadınlar için de geçerli, kendinizi sevin ve hiç kimse için kendiniz olmaktan vazgeçmeyin.

Diğerlerinin ne düşündüğü umrumda değil
Tarzımı seviyorum çünkü bu benim

8. IU – “Twenty-Three” (Otuz Üç)

IU’nun bu şarkısı hayranların en sevdiği şarkılarından birisi. IU şarkıda zincirlerinden kurtulur ve aklından geçenleri cesurca anlatır. Şarkıda geçenlerin diğer kadınların da takip etmelerini ister.

9. BLACKPINK’den Jennie – “Solo”

Jennie’nin ilk solo şarkısı “Solo”da Jennie bekar bir kadın olarak kendini toparlamak için sağlıksız bir ilişkiyi bitirmesini anlatıyor.

Ben tek başıma parlıyorum.
Tek başıma devam ediyorum.

Peki size özgüven kazandıran şarkılar neler? Bizimle yorumlarda paylaşın mutlaka dinleyeceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu