K-Pop

Eğlence Sektörünü Yöneten En Güçlü 10 K-Pop İdolleri

Bu idoller bazı çığır açan başarılara imza attı!

İşte eğlence endüstrisindeki en güçlü 10 idol, belirli bir sıra olmadan.

1. Wanna One

Hayatta kalma realitesi programı Produce 101 Season 2 tarafından oluşturulan boy band, özellikle Wanna One başlığı altındaki promosyonlarının 31 Aralık 2018’de sona ermesi nedeniyle son derece popüler ve talep gördü. Konser biletleri saniyeler içinde tükendi. ve imza etkinliklerinden birine katılma fırsatları o kadar yüksek talep görüyor ki, bazı hayranlar bir tanesine katılmak için binlerce dolarlık albüm bile satın aldı.

Sadece 2 yıldan az bir süredir birlikte promosyon yapmalarına rağmen, Kore Kurumsal İtibar Enstitüsü tarafından dört ay boyunca Boy Group Marka Güç Sıralamasında 1 numarada yer aldılar ve sürekli olarak sıralamanın en üstünde yer aldılar. Ayrıca 2017’nin En İyi K-Pop Sanatçısı seçildiler ve 2018 Forbes Korea Power Celebrity List’te 2. sırada yer alarak gerçekten de Güney Kore’nin en güçlü ve etkili ünlülerinden biri olduklarını doğruladılar.

Grup artık bir arada olmasa da sektör üzerindeki etkileri kesinlikle uzun sürüyor. Üyelerin her biri, solist olarak, grup olarak veya oyunculukla başarılı çıkışlar yaptı.

2. TWICE

TWICE, hayatta kalma realite programı Sixteen’deki çıkışlarından bu yana izleyicilerin kalbini kazandı. Takdire şayan ekip çalışmaları ve üyelerin her birinin benzersiz kişilikleri, onlara cinsiyet ve yaş sınırlarını aşan bir hayran kitlesi kazandırdı. 2016’daki çıkışlarından bu yana her geri dönüşte daha fazla başarı kazanıyorlar ve sayısız ödül kazandılar. “Asya’nın 1 Numaralı Kız Grubu” ve yeni “Ulusun Kız Grubu” olarak adlandırılan TWICE, her geri dönüşünde hem dijital hem de fiziksel satış listelerinde zirveye yerleşti.

İkinci EP’leri 2016’nın en çok satan 5. K-Pop albümü oldu. Haziran 2017’de, TWICE resmi olarak Japonya’da çıkış yaptı ve Oricon Albümler Tablosunda 2. sıraya yerleşti ve ilk yedi gün içinde 136.157 albüm sattı. onun serbest bırakılması.

Ayrıca Forbes Korea Power Celebrity’de üçüncü, kayıt sanatçıları arasında birinci ve Billboard’un 21 yaş altı 21: Müziğin Yeni Nesil’inde 18. sırada yer aldılar. En son başarıları olarak, “LIKY” müzik videosu ile 250 milyon izlenmeye en hızlı ulaşan K-Pop kız grubu oldular.

3. BTS

7 üyeli erkek grubu, çıkışlarından bu yana bir dizi başarı ile rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Kapsamlı bir ödül listesi, liste başarıları ve çok sayıda liste ile uluslararası bir atılım gerçekleştirdiler. Genellikle sosyal medyadaki varlıklarıyla tanınan bu grup, aynı zamanda iki ardışık En İyi Sosyal Sanatçı Ödülü ile Billboard Müzik Ödülleri’ni kazanan ilk Koreli gruptu. Ayrıca, idol grubu için güçlü bir temel ve destek sistemi sağlayan uluslararası hayran kitleleriyle de tanınırlar.

4. Girls’ Generation

Girls’ Generation, inanılmaz başarılarını sürdürdükleri single “Gee” ile ün kazandı. Albümlerinin ilk Japonca albümü “Girls’ Generation”, Japon olmayan bir kız grubunun Japonya Kayıt Endüstrisi Birliği tarafından “Million” adını verdiği ilk albüm oldu. Japonya’daki başarıları, rekor sayıda seyirciyi bir araya getiren konserlerin yanı sıra çok sayıda albümle devam etti.

Güney Kore kültürünün en önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edildiler ve çok sayıda uluslararası medya tarafından “Asya’nın 1 numaralı kız grubu” veya “ulusal bir fenomen” olarak adlandırıldılar. Ayrıca 2010’dan 2016’ya kadar Forbes Korea Power Celebrity’nin ilk 10’unda yer aldılar ve birçok yabancı kurumun Kore kültürü için eğitim materyalinde yer aldılar.

2009’dan 2011’e kadar Girls’ Generation yaklaşık 62 milyon dolar kazandı, onlara 20 milyon dolar kar sağladı ve SM Entertainment’ın en çok kazanan sanatçısı oldu. Ayrıca 2010’dan 2012’ye kadar Japonya’da 124,5 milyon ABD doları gelir elde ettiler.

5. EXO

EXO, çıkış yaptıkları sırada Kore ve Çin’de aynı müziği aynı anda tanıtan iki alt grupla Kore’de türünün ilk örneğiydi. Kore ve Çin pazarını hedef alarak, EXO-K ve EXO-M olarak ayrıldılar, ancak daha sonra sadece EXO olarak birleştirildiler. EXO, çıkışlarından bu yana uluslararası alanda bazı önemli başarılar elde etti ve birden fazla albümden bir milyonun üzerinde kopya sattı.

EXO, diğer birçok başarının yanı sıra 2018 Pyeongchang Kış Kış Olimpiyatları’nın kapanış töreninde performans sergiledi ve 2014’ten 2018’e kadar Forbes Korea Power Celebrity listesinde en etkili beş ünlüden biri seçildi. Korelilerden hatıra madalyaları ile onurlandırıldılar. Mint Corporation’a K-Pop’un temsilcileri olarak Kore kültürünün yayılmasına katkılarından dolayı.

6. IU

Nispeten genç yaşına rağmen, IU henüz 15 yaşındayken çıkış yaptığı için 10 yıldır müzik endüstrisinde aktif. Gaon Digital Chart’ta 5 hafta üst üste zirvede yer alan ve “Kore’nin küçük kız kardeşi” lakabıyla anılan “Good Day” adlı şarkısıyla rekor başarılara imza atmaya başladı.

Piyasaya hakim sayısız idol grubuna karşı rekabet edebilecek birkaç solo sanatçıdan biri ve 2012’den beri Forbes Korea Power Celebrity listesinde. drama dizisi ve dallarını genç yaşta eğlence endüstrisinin birçok alanına gerçekten yaydı.

7. BIGBANG

BIGBANG genellikle Hallyu Wave’in uluslararası alanda yayılmasına yardımcı olan en etkili sanatçılardan biri olarak kabul edilir ve medya tarafından “K-Pop’un Kralları” olarak anılır. 150 milyondan fazla plak sattılar ve dünyanın en çok satan erkek gruplarından biri. 2010, 2012, 2013, 2014 ve 2016’da Güney Kore’nin en güçlü ünlülerinden biri olarak seçildiler ve Forbes’un Celebrity 100 ve 30 yaş altı 30 listesine giren ilk Koreli sanatçılar oldular. 2016 ve 2017 yıllarında dünya

Özellikle G-Dragon, Asya’nın eğlence ve sporu için Forbes 30 yaş altı 30 listesinde yer aldı ve Güney Kore’deki gençlik kültürü, moda ve müzik üzerindeki etkisi ile geniş çapta tanındı. Başarılı solo albümlerinin yanı sıra yazdığı uzun bir popüler şarkı listesi ile K-Pop endüstrisini yöneten en güçlü idollerden biridir.

8 Super Junior

Super Junior, 2009’da hit single’ları “Sorry, Sorry” ile uluslararası tanınırlık kazanmaya başladı ve o zamandan beri her üyenin oyunculuk, radyo ve televizyon sunuculuğu ve sunuculuğu dahil eğlence endüstrisinin çeşitli alanlarında dallanıp bunda başarılı olmasıyla son derece başarılı oldu. Grup üyeleri başlangıçta oyunculuk, sunuculuk, sunuculuk veya modellik gibi çeşitli alanlardaki deneyimlerine göre seçildiğinden bu sürpriz olmadı.

2008’de kurulan alt gruplarından biri olan Super Junior-M, Çin’de de ticari bir başarı elde etti ve Çin müzik festivallerinde çok sayıda ödül kazandı. Çıkışlarından bu yana geçen 13 yılda sayısız dünya turuna çıkarak K-Pop endüstrisindeki en büyük isimlerden biri haline geldiler.

9. PSY

PSY, 2001 yılında Psy from the Psycho World adlı albümüyle şarkıcı olarak ilk çıkışını yapan bir şarkıcı, rapçi, söz yazarı ve plak yapımcısı. Yetenekli yapımcı, kendi şarkılarına ek olarak Lee Seung Gi‘nin “Because You’re My Girl” gibi hit şarkılar yazıp besteledi. PSY, 2012 yılında “Gangnam Style” adlı şarkısının viral hale gelmesiyle uluslararası üne kavuştu. “Gangnam Style” bugüne kadar 3.1 milyar izlenme ile Youtube’da bir milyar izlenmeye ulaşan ilk video olarak Guinness Dünya Rekorları’na girdi. Ayrıca Guinness Dünya Rekoru’nda o sırada çevrimiçi en çok beğenilen video olarak listelendi.

Ayrıca şarkıyı 2012’de New York’taki Times Square’de bir milyonu aşkın canlı seyircinin önünde seslendirdi. PSY’nin şarkıyı tanıttığı 7 aylık dönemde yaklaşık 25 milyon dolar kazandığı ve bunun için çok sayıda ödül kazandığı tahmin ediliyor. Batı müzik endüstrisinde başarılı olan ilk K-Pop sanatçısı olarak kabul edilir ve dünyayı modern Kore’ye tanıtmada büyük rol oynamıştır. Kültürel başarılarından dolayı Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültürel Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

10. BoA

Sıklıkla “Kore Pop’un Kraliçesi” olarak anılan BoA, Kore popu için uluslararası bir atılım yapan ilk kişilerden biri olduğu için unvanının hakkını veriyor. 13 yaşındayken ilk albüm kimliğiyle çıkış yaptı; Peace B’yi ardından Japonya’da büyük bir başarı haline gelen Kalbimi Dinle izledi. Japonya’da üç albümü bir milyonun üzerinde satan tek yabancı sanatçı ve ilk çıkışından bu yana Oricon listelerinde art arda 6 albümü 1 numarada yer alan iki sanatçıdan biri. Başarısıyla K-Pop müziğinin Japon pazarına girmesinin yolunu açtı. 18 yıl sonra şarkıcı olarak faaliyetlerine devam ediyor ve aynı zamanda SM Entertainment’ın yaratıcı yönetmeni oldu.

Kaynak
koreaboo

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu