K-Magazin

Eric Nam’ın Konuk Olduğu Eski Bir Podcast BTS’in “Butter” Şarkısı İçin Teoriler Üretilmesini Sağladı

Solist Eric Nam’ın konuk olduğu Amerikada yayınlanan bir podcast Song Exploder’dan bir bölüm, yayınlandıktan bir yıl sonra yeniden gündeme oturdu ve hayranların BTS’in 21 Mayıs’ta çıkacak olan İngilizce şarkısı “Butter” hakkında teoriler üretilmesini sağladı.

View this post on Instagram

A post shared by Song Exploder (@songexploder)

Podcast bölümünde Eric, ABD’de bir göçmen çocuğu olarak yolculuğunu ve kimliğinin K-Pop müzik endüstrisinde nasıl bir rol oynadığını anlattı. Batılı bir ülkedeki geçmişe sahip olması ve kabul görmediği bir alanda kimliğine sadık kalmayı istediği için yapımcılarla yaşadığı zorluklardan bahsetti.

“Benim çalışmalarım batı’dan esinlenmiş, popüler çalışmalardı. Batı odaklıydı ve bunu Kore’de yapan hiç bir yer yoktu. Kariyerimin başından beri, kayıt şirketlerine girdim ve bana “Ne yapmak istiyorsun?” dediler ve ben “Bruno Mars, Maroon 5 gibi Top 40 Pop yapmak istiyorum” dedim. Bana resmen “Ne? Onlar kim?” dercesine şaşkınca bakıp “Kimse böyle bir şey yapmıyor ki, biz neden yapalım? Sadece Kore müziği yapacaksın” dediler. Endüstrinin bir parçası olmayı çok istediğimden ve bir albüm çıkarmak istediğim için, sanırım erken tavizler verdim ve bu yüzden “Pekala Korece deneyelim” dedim…”

–Eric Nam

Amerikan pop müzik endüstrisi ile K-Pop endüstrisi arasındaki farklara da değindi.

Amerikan sistemi, “Yeteneklerinin farkındayız ve senin kendin gibi olmanı istiyoruz” gibidir. Ama Kore’deki çoğu sistem “Sen boş bir sayfasın ve seni, biz ne istiyorsak öyle olmanı istiyoruz” gibi.

–Eric Nam

Hayranların podcast bölümünde en ilgi çekici bulduğu nokta ise, Eric’in sesinin butter (tereyağı) ile karşılaştırılmasıydı. BTS’in yeni şarkısının isminin de “Butter” olması.

“Kore’de yaşadığım zorluğun büyük bir kısmı, telaffuzumun mükemmel olmamasıydı ve bu yüzden “Ne dediğini anlamıyoruz çünkü telaffuzun harika değil, bu şekilde duyguları ifade edemezsin. Sesin çok açık ve sesin kulağa butter (tereyağı) gibi geliyor.” Her zaman tereyağının en Amerikanvari şey olduğunu söylerler çünkü her şeyi tereyağı ile pişiririz.”

–Eric Nam

Bazı hayranlar, “Butter” şarkısının bir diss veya bir eleştiri şarkısı olabileceğini düşünüyor.

Reddit’te podcast bölümünü tartışan hayranlardan “Conscious-Ground-106” adlı hayran şunları yazdı: “Şarkı aldıkları batılılaşma eleştirilerine tereyağ içeren kelime oyunu ile hazırlanmış olsaydı çok havalı olurdu. Tıpkı “Idol” şarkı sözlerinin daha az agresif olan bir versiyonu gibi.”

Elbette bunların hepsi sadece spekülasyonlar ve teoriler. Henüz “Butter” adlı şarkının ardındaki gerekçenin ne olduğunu bilmenin bir yolu yok, ama yakında öğreneceğiz!

Eric Nam Korece telaffuzunun çok iyi olmadığını bu yüzden de insanlar ona hiç bir şey anlamadığını söylüyormuş. Sesin çok beyaz, sesin butter (tereyağı) gibi tahminimce butter (tereyağı) Korece bir argo olabilir. Yani BTS’in yeni şarkısı “Butter” bir diss şarkısı olabilir mi?
“Sesin çok beyaz, sesin çok BUTTER… TEREYAĞ gibi konuşuyorsun … sanki en Amerikan şeymiş gibi ‘tereyağı’ diyorlar çünkü her şeyi tereyağında pişiriyoruz …
ŞİMDİ BU BÜYÜK BİR ANLAM İFADE EDİYOR. ÇOK BÜYÜK.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu