K-Magazin

BigHit Entertainment’ta Bir Yıl Boyunca Tek Bir Stajyer Yetiştirmek İçin Ne Kadar Para Gerekiyor?

İşte bunun maliyeti.

BTS, bir Phoenix gibi zirveye çıkmadan önce en alttan başladı. Hayranların ve erkeklerin başarı için kendileri kredilendirildiği kadar, Bang Si Hyuk da erkeklere büyük ölçüde yatırım yaptı. Bir röportajda CEO, bir stajyerini BigHit Entertainment’ta sadece bir yıl boyunca tam olarak eğitmek için ne kadar ücret gerektiğini paylaştı.

Bir stajyeri bir yıl boyunca eğitmenin maliyeti yaklaşık yüz yirmi milyon KRW (110.000 USD). Bu değer, Bang Shi Hyuk tarafından sağlanmasına rağmen, BigHit Entertainment’a özgü değildir. CEO, tüm uygun dersler ve eğitimler verildiğinde bu sayının herhangi bir şirketin bir stajyere yatırım yapmasının ortalama maliyeti olduğunu iddia ediyor. Şirket, stajyerini yurtdışı eğitimi gibi pahalı bir deneyim için göndermeye karar verirse bu değer yükselebilir.

Sadece bu değil, kursiyerlere şirkete bağlı olarak yurt sağlanabiliyor. Bazı stajyerler, ilk takımları onaylanana kadar aileleriyle birlikte yaşamaya devam edebiliyor. İlk takımları oluşturulduktan sonra, takım bir buçuk yıl yurtlarda birlikte yaşamaya başlayacak. Bu süre zarfında şirket konaklama ve yemek masraflarını karşılayacaktır.

Neyse ki, 3 büyük şirket (SM, YG ve JYP) ve BigHit Entertainment gibi şirketler stajyerlerden çıkıştan sonra bunu geri ödemelerini talep etmiyor. Bu, sanatçılarının tanıtım yapmaya başladıkları andan itibaren para kazanacakları anlamına gelir. Diğer şirketler, stajyerlerinden başlangıçtan sonra bunu geri ödemelerini isteyebilir ve ancak borç geri ödendikten sonra gelir elde etmeye başlarlar.

Bir grup oluşturmak kesinlikle ucuz değildir!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu