K-Magazin

BTS’e Karşı Irkçı Sözler Kullanan Alman DJ Ateş Altında

Alman radyosu DJ’i Matthias Matuschik, BTS hakkında yaptığı ırkçı sözlerin ardından topa tutuldu.

Bayern 3 Radyosu sunucusunun K-Pop grubu hakkındaki açıklamaları, COVID-19 ve Kuzey Kore hakkında yorumlar içeriyor. Bu açıklamalar Twitter’da gündeme oturdu. Matthias Matuschik, BTS’in de COVID-19 kadar korkunç olduğunu ve yakında onlar için de bir aşı üretilmesini umduğunu belirtti. Ayrıca BTS’in “MTV Unplugged”da Colplay’in “Fix You” şarkısı coverını da beğenmediğini söyledi ve bunun “kutsal bir şeye” hakaret olduğunu belirtti.

Matthias Matuschik şunları söyledi:

Güney Kore’ye karşı bir düşmanlığım yok. Beni bu Kore grubundan dolayı ırkçılıkla suçlayamazsınız çünkü Güney Kore markası bir araba kullanıyorum. Şimdiye kadar sahip olduğum en iyi araba. Altı silinidrli, turboşarj, dört tekerlekten çekiş, 270 kmh’lik yüksek hız. Ama BTS… bir de bunlar “MTV Unplugged”a çıkıp “Fix You” coverı yapmışlar. Bu hakaret gibi bir şey. Bir ateist olarak söylüyorum bu resmen dine hakaret. Kutsal bir şeye saygızılık yaptığınız için önümüzdeki 20 yıl boyunca Kuzey Kore’de tatil yapmakla cezalandırılacaksınız!”

Bayern 3 Radyosu bir özür metni yayınlasa da hayranlar bu açıklamaya daha da sinirlendi. Radyo açıklamasında “Matuschik saldırgan olmaya çalışmıyordu, sadece takılıyordu.” ifadelerine yer verildi.

DJ henüz konuyla alakalı kişisel bir özür dilemedi.

COVID-19 salgınından dolayı Asya karşıtlığı tüm dünyada arttığı için birçok netizen DJ’in yorumlarının affedilemez olduğunu ifade etti. BTS hayranları, Sony Music ve Columbia Records’un Asya halkına karşı ırkçılığı kınayan duruşuna yanıt vermek için Twitter’ı da ziyaret ettiler.

2021 yılında hala böyle ırkçılık barındıran söylemler görmek çok üzücü. Umarız tüm dünyadaki ırkçılık artık son bulur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu