K-Wiki

Dünyaca Ünlü 10 Koreli Kadın Oyuncu

K-Pop’un tüm dünyayı sarstığını biliyoruz,tabi bunun yanı sıra Kore dramaları ve filmlerinin yarattığı yoğun ilgide görmezden gelinecek gibi değil. Gün geçtikçe Kore dramalarına artan büyük ilgi Koreli aktrisleri dünya çapında tanınan kişiler haline getiriyor. İşte Dünyaca Ünlü Olan 10 Kadın Aktris;

1.Jeon Do Yeon

Prestijli Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan ilk ve tek Koreli aktör olan Jeon Do-yeon, efsanevi şöhretine ve başarısına tanıklık ediyor. Bununla birlikte, en başta bir aktör ve daha sonra bir şovmen olan Jeon Do-yeon, kamusal alanda en ünlü Koreli aktris olmayabilir. Ancak inandırıcılığın varlığa değil beceriye dayandığı sinema dünyasında, Jeon tartışmasız tüm zamanların en olağanüstü aktrislerinden biridir. Genç oyuncular için bir rol modeli, bu saygı duyulan ve ünlü hanımefendi şöhreti biraz geç yakaladı.

2.Choi Ji Woo

Övgüye değer bir aktris ve en güzel Güney Koreli kadınlardan biri olan Choi Ji-woo, onu eğlencenin en ünlü kişiliklerinden biri yapan her özelliğe sahiptir. Choi, çıkış yaptıktan neredeyse on yıl sonra Winter Sonata’da oynadığı sırada, Kore Dalgasının başlatıcılarından biri olarak anılan drama ile geniş bir Pan-Asya tanınırlığı kazandı. Yıllar geçtikçe, Ji-woo filmlerde ve dramalarda başrol oynayarak daha da güvenilir bir yıldız olarak ortaya çıktı.
Aslında, 2008 televizyon dizisi Star’s Lover’daki oyuncu kadrosu, bölüm başına 48 milyon kazandı. en yüksek ücretli Koreli aktör o zamanda. Choi Ji-woo, çok yönlülüğü ve popülaritesiyle, yeni milenyumun ilk on yılı boyunca bir dizi ödülü süpürdü. Söylemeye gerek yok, şov dünyasında yirmi yıldır var olması, inanılmaz derecede popüler bir ünlü olarak kalmasını sağlamak için ona yeterince isim ve ün kazandırdı.

3.Im Yoon Ah

Oyuncu kimliğiyle son derece ünlü Koreli ünlüler arasında kendi ülkesinde bir şarkıcı kadar popüler olan Im Yoon-ah da var. 2007’de henüz gençken çıkış yapan Yoona, tek sesli olarak popüler olduğu için, oyunculuk dünyasını keşfetmeden önce Güney Kore’nin en popüler kız gruplarından biri olan Girl’s Generation ile öne çıktı. Popüler K-dizilerinde başrol oynamaktan Güney Kore’deki en yüksek hasılat yapan birkaç filmde başrol oynamaya kadar Yoona, bir oyuncu olarak sadece menşe bölgesinde değil, uluslararası alanda da popüler bir yüz olarak ortaya çıkma potansiyelini oluşturdu.
2016 yılında Forbes tarafından eğlence ve spor alanında Asya’nın “30 yaş altı” en etkili ünlülerinden biri olarak gösterilen Yoona, popülerliğini en çok onay alan bir ünlü olarak da ortaya çıkardı. CNN tarafından “Asya-Pasifik bölgesindeki ev isimlerinden biri” olarak gösterildi ve Koreli güzellik markaları Çin’de popüler hale gelen aktris, ünlü bir şovmen olarak varlığında Michael Kors, Lee Jeans, Crocs gibi uluslararası büyükleri onayladı. Ayrıca UNICEF’in “UNIHERO” kampanyasının büyükelçisi olan Yoona’nın popülaritesi, onu Güney Kore’nin küresel yüzü olarak da aynı derecede hayati hale getirdi.

4.Bae Doona

Koreli bir aktris, uluslararası üne sahip bir oyunculuk repertuvarı ulus ötesi sınırları aşan şüphesiz Bae Doona’dır. Filmlere geçmeden önce televizyon dizileriyle çıkış yapan Bae, dünyanın en prestijli film festivallerinden bazılarında galası yapılan bu tür projelerle Hollywood’da da başrol oynadı. Bae Doona, örnek niteliğindeki histrionik ve uluslararası şöhretiyle, 14’de Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisine katılmaya davet edilen Kore film endüstrisinden 2018 profesyonellerinden biri oldu.

5.Lee Young Ae

Oyunculuk ve ihtişamının yanı sıra soylu girişimlerinden miras kalan Lee Young-ae, kişisel ve profesyonel çalışmalarından oluşan geniş repertuarıyla ünlü Koreli bir aktris. Birkaç yıl sonra oyunculuk sahnesine geçmeden önce 1991 yılında model olarak ilk kez sahneye çıkan Lee, kendisine birçok seçkin ödül kazandıran çok çeşitli film ve televizyon dizilerinde rol aldı. Bir aktör olarak başarısı, kendisine bahşedilen birçok onurda da kendini gösteriyor.
Lee Young-ae’nin Kore Dalgasına yaptığı katkılardan dolayı Güney Kore hükümetinden Kültür Liyakat Madalyası almaktan Uluslararası Berlin Film festivalinde jüri üyesi olarak seçilen ilk Koreli aktris olmaya kadar, Lee Young-ae’nin şov dünyasındaki olağanüstü kariyeri onu kazandı. benzeri görülmemiş bir isim ve şöhret. UNESCO Kore Komisyonu’nun özel temsilcisi ve UNICEF İyi Niyet Elçisi Lee, şöhretinin bir kişi olarak empatik anlayışına da iyi bir şekilde dönüşmesini sağladı.

6.Jun Ji Hyun

2001 romantik komedi My Sassy Girl’deki Kız olarak ‘Ulusun İlk Aşkı’ olmaktan, Blood: The Last Vampire’da başrol olarak Hollywood filmiyle uluslararası şöhrete dokunmaya kadar, Koreli aktris Jun Ji-hyun bir kişiliktir. ünlü Dünya çapında. Haziran 2010 sayısında ikonik moda dergisi Vogue’a dahil olan ilk Koreli aktris olan Jun, en büyük Hallyu yıldızlarından biri olarak pan-Asya yıldızlığının çok ötesine geçen popülerliğini daha da ileri götürüyor. Forbes Korea Power Celebrity listesindeki düzenli varlığı gibi, onun şöhreti de Güney Kore’deki en çok talep gören ünlü destekçilerden biri olarak güvenilirliğini kanıtlıyor.

7.IU

Yeni nesil Koreli şarkıcı-söz yazarı ve inanılmaz derecede ünlü oLAN aktris; IU ayrıca Güney Kore’de en çok kazanan ünlülerden biridir. Billboard tarafından en çok şarkıya sahip Kore K-Pop Hot 100 listesinin tüm zamanların lideri olarak tanınan ve en fazla hafta boyunca bir numaralı sırada yer alan sanatçı, IU 2008 yılında Albümü ile çıkış yaptı. Üç yıl sonra bir aktör olarak çıkış yapan Kore’nin ‘küçük kız kardeşi’ kısa süre sonra oyunculukta da hakimiyet kurdu, şimdiden katlanarak ün kazanmış olan müzikal kahramanlığı oldu. IU’nun Forbes’un Asya’nın 2019 Heroes of Philanthropy: Catalysts For Change filminde en genç ünlü olarak anılmasına yol açan hayırsever eğilimlerinde olduğu kadar sayısız ciro girişiminde de genç yetenek kesinlikle kendine ait bir marka oluşturdu ve herkesi büyülemeye devam ediyor hepsi onun güçlü aurasından dolayı.

8.Park Shin Hye

Kendi kuşağının en üretken aktrislerinden biri olarak oldukça popüler olan Koreli güzel ve şarkıcı Park Shin-hye. 2003 yılında 13 yaşında çıkış yaptı. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Kore Dalgası hayranları tarafından seçilen En Çok Beğenilen Koreli Kadın Oyuncu olarak Park, kendi ülkesinde büyük bir isim olarak ortaya çıkmaya devam ederek uluslararası popülaritesini kanıtladı ve Başbakan’ın Takdirini aldı. Türe katkılarından dolayı Kültür Ödülleri kazandı.
Park Shin Hye’nin ünlü bir Koreli aktris olarak erişimi, aynı zamanda Bruno Magli, Milet ve Bench gibi prestijli uluslararası markaları desteklemesine yol açtı. Aynı zamanda Visa için bir model olarak seçilen ilk Koreli ünlü ve Avusturya mücevher markası Swarovski’nin ilk Koreli küresel elçisi. Park, sayısız hayırseverlik çalışmasıyla olduğu kadar dikkat çekici ve aynı zamanda 2019 Asya Filantropi Ödülleri’nde Yılın Hayırsever Ünlüleri ödülünün sahibidir.

9.Kim Go Eun

İlk çıkışında çığır açan bir başarı elde eden biri için Kim Go-eun, en yetenekli Koreli aktrislerden biridir. 2012 yapımı A Muse filmindeki rolü onun beğenisini kazanırken, onu birdenbire şöhretin zirvelerine de fırlattı. Beyaz perdede ve televizyon dizilerinde daha sonraki görünümlerinde Kim, çok yönlülüğünü kanıtlamaya devam etti, böylece yeni bulunan şöhretini geliştirdi ve aynı zamanda geçerliliğini iddia etti. Fransız moda evi Chanel, inanılmaz derecede yetenekli ve ünlü bir Koreli aktris olarak Kim’i Güney Kore’nin büyükelçisi olarak seçti ve 12’de Chanel’in “J20 Turns 2020” kampanyasının yedi yüzünden biri olarak seçti.

10.Bae Suzy

Bae Suzy, Hong Kong’daki Madame Tussauds müzesinde balmumu figürüne sahip ilk Koreli aktris olarak inanılmaz derecede ünlü. 2012 yılında çıkışını Architecture 101 ile yapan yetenekli Aktris, 48. Baeksang Sanat Ödülleri’nde En İyi Yeni Kadın Oyuncu ödülünün yanı sıra şarkıcı çaylak ödülü, drama çaylak ödülü ve film çaylak ödülü kazanan ilk Koreli kadın ünlü oldu. Oyunculuk performansı çok beğenilen filmde oynadığı rol aynı zamanda Suzy’ye Ulusun İlk Aşkı unvanını kazandırırken, ona bir dizi kazançlı ciro anlaşması da getirdi.

Peki,siz En Çok Hangi Kadın Oyuncu’yu Seviyorsunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu