K-Magazin

“Minari” filminin yönetmeni Jung Isak ve K-pop’un amiral gemisi “Blackpink”, Asya’nın en etkili Asyalıları seçildi

Altıncı kattaki kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan Goldhouse’a göre, yönetmen Jung Isak ve Blackpink grubu kısa süre önce seçilen “En Etkili 100 Asyalı” nın eğlence sektöründe seçildi.

Jung’un yönettiği “Minari”, Koreli bir ailenin ABD’deki yerleşimini canlandırarak ABD’deki film festivalini süpürdü. Yoon Yo-jung yakın zamanda 93. Akademi Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Yapımcı Christina O da Altın Ev listesinde seçildi.

İsmen ve gerçekte önde gelen bir K-pop kız grubu olarak ortaya çıkan BLACKPINK, YouTube’da büyük popülariteye sahip. Dört üyenin tamamı moda ikonları olarak da biliniyor.

Bu listede özellikle dikkat çekici olan, sosyal aktiviteler kategorisinde yer alan “K-pop fandomu”. Goldhouse, “K-pop fandomunun sosyal ve politik faaliyetler üzerinde büyük bir etkisi var” dedi.

Listede ayrıca Akademi Ödülleri’nde “Nomadland” dalında en iyi yönetmen ödülünü kazanan yönetmen Chloe Zhao ve Hollywood Marvel serisinin ilk Asya kahramanı filmi “The Legend of Xiangchi” de başrolü oynayan Çinli-Kanadalı aktör Shimuru da yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu