K-LİSTEK-Pop

Diğer Gruplara Aitmiş Gibi Gelen 5 K-Pop Şarkısı

K-Pop endüstrisinde, aynı yapımcıların veya rapçilerin farklı sanatçılar veya idol gruplarıyla çalışması alışılmadık bir durum değildir. Aslında oldukça yaygın bir uygulamadır. Bu nedenle, bazen belirli bir gruba yönelik şarkılar, başka bir grupla veya farklı bir sektörden bir sanatçıyla daha iyi çalışabilir. ‘Yapay Aşk’ aslında NCT içindi ama sonunda EXO’ya gitti. Daha da şaşırtıcı bazı anahtarda, f (x) ile ‘No More’ aslında Ariana Grande için, Girls ‘Generation’dan’ Run Devil Run ‘Kesha için, Taemin’in’ Press Your Number ‘ise orijinal olarak Bruno Mars için yapılmıştı. BTS “Euphoria” Justin Bieber için yapıldı ve NCT Dream’in “Chewing Gum” Red Velvet için yapıldı!

Bu sözü edilen,İşte diğer gruplara aitmiş gibi gelen 5 K-Pop şarkısı!

BLOCK B – ‘Toy’

BLOCK B’nin ‘Toy’ şarkısı, WINNER ve / veya BIGBANG’e son derece yakın olan daha yumuşak şarkılarından biridir. Her üçü de ağırlıklı olarak hip-hop seslerinin yanı sıra taban tabana zıt rock balad vibesleriyle biliniyor ve BLOCK B’nin ‘Toy’ bu nişe mükemmel bir şekilde uyuyor.

I.O.I – ‘Six Feet Under’

IOI’nin hit şarkısı ‘Yum Yum’, elektronik bir dans nakaratı ile mükemmel bir şekilde desteklenen neşeli ve zıplayan ritimle tamamlanan Red Velvet’in sesini yansıtıyor. Özellikle rap kısmı, Red Velvet’in tarzının dışında. Yine de, ‘Yum Yum’un yapımcısının Red Velvet’in’ Dumb Dumb ‘yapımcılığını da yaptığını düşünürsek, pek de şaşırtıcı değil.

VIXX – ‘Six Feet Under’

VIXX’in ‘Six Feet Under’, özellikle vokallerde bir SHINee şarkısına benziyor. En önemlisi, şarkı Taemin’in solo müziğine çok benziyor ama belki onu SHINee-Esque şarkısı olarak sınıflandırmak abartı olmaz.

BLACKPINK – ‘Really’

BLACKPINK’in ‘Really’ iKON’un ‘Love Scenario’suna benzer bir his veriyor, en azından akılda kalıcı kancadan kaynaklanan bağımlılık yaratan kalite ve Lisa’nın kusursuz rap’iyle birleşen olağanüstü kesintisiz vokal söz konusu olduğunda. Bir kez daha, her iki grubun da aynı etikete ait olduğu düşünüldüğünde bu bir sürpriz değil.

Girls’ Generation – ‘Look At Me’

Girls ‘Generation’ın’ Look At Me ‘şarkısı, özellikle EDM etkileriyle çok iyi bir f (x) şarkısı olabilirdi. Klasik Rain sesini de kaçırmak zordur. ‘Bana Bak’ kesinlikle deneysel bir adımdı, vokal molası ile tamamlandı ve Girls ‘Generation’a mükemmel bir şekilde uyuyordu, ancak müzikal olarak f (x), özellikle o dönemde aynı konsepti ve sesi kolayca çıkarabilirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu