K-Magazin

“Corona 19 Hasarı” Sahne Sanatları Alanında 4.100 Kişinin İşe Alınması İçin Destek

Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı, 12’sinde, işbirliğinde uzayan “Corona 19” nedeniyle durgunlaşan sahne sanatları alanına 40,35 milyar won’luk ek bütçe yatırarak 4.100 kişinin işe alınmasına destek olacağını açıkladı.

Kore Sanat Konseyi ve Kore Performans Yapımcıları Derneği ile Kültür, Spor ve Kültür Bakanlığı ile Edebiyat Sanatları Kurulu, gösteri sanatları alanında bir işgücü destek projesi (33.6 milyar won, 3.500 kişi) için uyguluyor. Hem gösteri sanatları organizasyonları hem de bireyler katılabilir ve her sanatçı, genel performans sanatları etkinlikleri için sanatçı başına en fazla beş ay süreyle aylık 1.8 milyon wonluk iş gücü harcaması alabilir.

Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı, Kore Tiyatro Derneği, Kore Müzik Derneği, Kore Dans Derneği dahil olmak üzere beş alanda dernek ve kuruluşlarla işbirliği içinde projenin etkin bir şekilde yürütülmesini teşvik etmeyi planladığını açıkladı. Ve Geleneksel Sahne Sanatları Teşvik Vakfı, Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı ve PD Derneği, gösteri sanatları alanındaki dijital yeteneklerini artırmak için gençlerin (15-40 yaş arası) dijital iş destek projesini (6.8 milyar won, 600 kişi) teşvik ediyor.

Sahne sanatları alanındaki projeye katılmak isteyen şirketler veya kuruluşlar, performans çalışması için gerekli olan dijital işe dayalı bir işe alım planı sunmalıdır. Seçim sırasında, çalışan başına maksimum 6 ay boyunca ayda maksimum 1,8 milyon won sağlanabilir.

Her bir projenin detayları Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı web sitesinde ve her kurumun web sitesinde bulabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu