K-Magazin
Trend

BlackPink’ten Rose Resmi Olarak İki Guinness Dünya Rekoru Kırdı

BlackPink’ten Rose, ilk solo albümü için ‘On The Ground’ başlık şarkısıyla iki Guinness Dünya Rekoru’nda resmen listelendi.

9’unda, Birleşik Krallık Guinness Dünya Rekorları, Rosé’nin ‘On The Ground’ müzik videosunun resmi olarak web sitesinde ’24 saat içinde en çok izlenen K-pop solo sanatçısının YouTube videosu’ olarak tanındığını duyurdu.

‘On The Ground’ müzik videosu, yayınlandığı ilk gün YouTube’da 41,6 milyon görüntüleme kaydetti. Guinness, bunun geçmişte K-pop solo sanatçılarının yaklaşık sekiz yıldır en yüksek rekoru olan Psy’nin ‘Gangnam Style’ının (36 milyon görüntüleme) bir atılımı olduğunu açıkladı.

Buna ek olarak, Rosé’nin ABD Billboard Global Listelerinde solo ve grup olarak 1 numara olan ilk sanatçı olduğu doğrulandı.

Dünya çapında 200’den fazla bölgede toplanan akış ve ses kaynaklarının satışlarına göre “On The Ground”, Amerika Birleşik Devletleri’nde “Billboard Global” sıralamasında zirveye ulaştı.

Bununla birlikte Rosé, Black Pink’in geçen yıl Ekim ayında yayınlanan ilk stüdyo albümü şarkısı ‘Lovesick Girls’ün ardından Billboard Global Charts’ta ikinci 1 numaralı parçayı elinde tutacak.

İngiliz Guinness Dünya Rekorları, “Rosé’nin Guinness unvanını kazandığı için tebrikler” dedi.

Bu arada, YouTube’da toplam 27 milyar büyük izlenen videosuna sahip olan BlackPink’in abone sayısı istikrarlı bir şekilde artıyor ve şu anda 60 milyonu aşması bekleniyor.

Bu aynı zamanda, dünyadaki rakipsiz bir numaralı kadın sanatçı ve YouTube’daki en iyi tüm sanatçılar olan Justin Bieber’ın abone sayısını hızla yakaladığı için de dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu