K-Magazin

Netizenler, Cosmic Girls’ten Cheng Xiao, Meiqi ve Xuanyi’yi insan hakları tartışmalarının ortasında Sincan pamuğunu destekledikleri için eleştirdi

Koreli netizenler, Sincan’da üretilen pamuğu destekleyen üç Cosmic Girls’ üyesine tepki gösteriyor.

Son zamanlarda, Cosmic Girls’ten Cheng Xiao, Meiqi ve Xuanyi sosyal medya kuruluşlarına gitti ve Sincan’da üretilen pamuk üretimini destekleyen bir gönderi yüklediler. Bugün, Sincan, gözaltına alınan Müslüman azınlıkların zorla çalıştırılmasıyla ilgili iddiaların olduğu Çin’de tartışmalı bir bölge olmaya devam ediyor.

Gönderilerde üyeler, tüketici boykotları ile Sincan pamuğunu kullanmakla suçlanan şirketlerden biri olan H & M’nin resmi reklamlarını taklit eden bir poster paylaştı ve bu nedenle iddiaya göre piyasadan çekildi. Nike, Burberry ve Adidas gibi bu tür şirketlerin sonuç olarak Çin’deki dijital haritalardan kaybolduğu bildirildi.

Sincan’ın hikayesi Koreli netizenlere ulaştığında, Cheng Xiao, Meiqi ve Xuanyi’nin gönderileri netizenlerin, insan hakları sorunlarını göz ardı ettikleri iddiasıyla sanatçılara yönelik hayal kırıklığını ifade eden yorumlar bırakmasına neden oldu.

Bazı yorumlar şu şekildedir:

“Aman tanrım … nereden başlayabilirim ki”
“Uygur azınlık grubuna karşı duyarsız davranıyorlar çünkü bu onların kimliklerinin bir parçası değil. Azınlık grubunun bir aile üyesi olduğunuzu hayal edin. Zorunlu işçi olsaydınız nasıl hissederdiniz? Bu sadece siyasi bir mesele değil. bu bir insan hakları meselesidir. “
“Para insan haklarından daha mı önemli?”
“Güle güle…”

Öte yandan Cosmic Girls, Cheng Xiao, Meiqi ve Xuanyi’nin olmadığı 10 üyeli bir grup olarak “Unnatural” ı tanıtıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu