Editörün SeçimiK-Pop

BTS’in “Film Out” MV Teaser’ında Kaçırmış Olabileceğiniz 10 Şey

Kaç tane gördünüz?

BTS, yeni Japonca şarkıları “Film Out” için bir müzik videosu teaser’ı yayınladı. Olası referanslarla dolu kısa ama ilgi çekici bir videodur. İşte kaçırmış olabileceğiniz 10 şey!

1-Zaman gezgini Jin’in dönüşü

BTS, gerçekliğe sıkı sıkıya bağlı kişisel bir albüm olan BE ile BTS Universe’deki (BU) hayali hayatlarına ara verdi. Görünüşe göre zaman gezgini Jin, “Film Out” MV’sinde geri dönüş yapıyor olabilir.

“Film Out”, bir vakayı çözmek için zaman içinde (2009 ve 2021) iletişim kurmak için telsiz kullanan karakterlerle ilgili bir film olan Signal’in tema şarkısıdır. Signal gibi BU da, Jin arkadaşlarını kaderlerinden kurtarmak için defalarca zamanda geriye giderken zaman paradokslarını araştırır.

2-Kum Saati

Zaman yolculuğuyla ilgili önemli bir ipucu, bu sahnedeki kum saati. Tanıdık geliyor mu?

Kum saati, BTS’nin 2019 Mnet Asya Müzik Ödülleri’nde sahne sergiledikleri “Dionysus” için INTRO VCR’indeki kum saatine çarpıcı bir şekilde benziyor.

Ayrıca Speak Yourself The Final VCR’den bu küçük kum saatini bazı hayranlara hatırlatıyor…

… Ve Jin’in “FAKE LOVE” MV’sinde korumaya çalıştığı fener.

3-Jin ve Jungkook’un rol değişimi

Kum saati, ARMY’lerin “FAKE LOVE” MV’iyle yaptığı tek karşılaştırma değil. Jin’in “Film Out” klibindeki koşu sahnesi, Jungkook’un “FAKE LOVE” klibindeki gibi görünüyor.

Jungkook’un “Film Out” MV’sinin başındaki sahnesi, kompozisyonu ve renk düzeni açısından Jin’in “FAKE LOVE” açılış sahnesine çok benziyor.

4-Suga ve J-Hope

Gerçekdışı bir alanda, Suga ve J-Hope, birbirleriyle eşleşen beyaz kıyafetlerle arka arkaya otururlar. Çevrelerindeki çerçeve bir kapıyı, bir pencereyi veya bir aynayı temsil edebilir.

Signal iki zaman diliminde gerçekleştiğinden, sahne bu üyelerden birinin geçmişte, diğerinin gelecekte olduğunu ima edebilir. Hatta aynı “karakterin” farklı versiyonları bile olabilirler…

5-Bu göz temasının ardındaki anlam

…üyeler arasındaki bağlantıyı gösterirken; aynı kaçınılmaz kadere bağlılar.

6-Mavi ve sarı

Keskin gözlü bir hayran, V’nin sarı “Film Out” MV sahnesinin, “Euphoria” klibindeki mavi su altı sahnelerine benzediğini fark etti. Her ikisinde de doğrudan kameraya baktı.

7-Satranç Taşları

Görmek kolay değil ama yakından bakarsanız kum saatinin arkasındaki bir tahtada devrilmiş satranç taşları var.

“Heartbeat” MV’sinde buna benzer satranç taşları da vardı.

8-Renkler

Teaser’daki en belirgin renklerden üçü sarı, mavi ve kırmızıdır; diğer tüm renkleri oluşturmak için kullanılan üç ana renk. Sarı, mavi ve kırmızı esasen başlangıçtır. Teaser’da Taehyung sarı ile temsil ediliyor.

… BTS, sisli bir mavi ile temsil ediliyor…

…Ve Jin’in solo sahneleri ateş kırmızısı.

9-Jin’in yerleştirilmesi

Mavi sahnede Jin, üyelerin önünde gökyüzüne doğru bakıyor. Neden? Orada olduklarını bilmemesi ya da tam tersi olabilir mi? Hayalet gibi!

10-Sandalyeler

“FAKE LOVE” klibi Jin, bir sandalye ve devrilmiş bir lambanın olduğu bir odada pencereden dışarı bakmasıyla başlıyor.

Jungkook’un “Film Out” MV sahnesinin Jin’inkine ne kadar benzediğini düşünürsek, Jin’in sahnesindeki lambaya çok benzeyen bir lambanın yanında bir sandalyenin devrildiğini görmek ilginç.

Teaser’ı burdan izleyebilirsiniz:

*Not: 6 numarada ki fanın Euphoria dediği sahne aslında Run MVsinde olmuştur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu