K-Magazin

S. Kore’nin ilk transseksüel askeri Byun Hui Soo 22 yaşında ölü bulundu

Byun Hui Soo, 2020’nin başlarında erkekten kadına cinsiyet değiştirme ameliyatı geçiren ilk Koreli asker olarak manşetlere çıktı ve istemsiz bir şekilde taburcu edildikten sonra orduda kalma davasını açtı. 3 Mart’taki haberlere göre, 22 yaşındaki Sangdang-gu Ulusal Akıl Sağlığı Merkezi soruşturma için polise başvurduktan sonra evinde ölü bulundu. Merkez temsilcisi, 28 Şubat’tan beri kendisiyle iletişim kuramadıklarını ve kendi canına kıymış olabileceğine inandığını belirtti.

Bir komşu, “Polis 3 ay önce o sırada canını almayı düşündüğünde evine geldi. Bir süredir evinden de kötü bir koku geliyor.” Dedi. İntihar notu bulunamadı ve polis hala onun ölümünü araştırıyor.

Byun Hui Soo ilk olarak 2017 yılının Mart ayında zorunlu askerlik hizmetine kaydoldu ve daha sonra, izindeyken Kasım 2019’da Tayland’da cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirdi. Ancak, askerlik yapmaya uygun olmadığı iddia edilen zihinsel ve fiziksel engelleri nedeniyle istemsiz olarak taburcu edildi ve 2020 yılının Ağustos ayında orduya dava açtı. İlk duruşma 15 Nisan’da yapılacaktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu