Editörün SeçimiK-Magazin

MONSTA X’in I.M’si Müslümanlardan tepki alıyor

Monsta X’ten I.M olarak da tanınan rapçi Changkyun, solo mini dijital albümü “Duality” için 14 Şubat saat 20: 00’de ilk konsept fotoğrafını hayranlarıyla paylaştı. Yayınlandıktan kısa bir süre sonra Müslüman hayranlar, üçüncü konsept fotoğrafta I.M’nin üzerinde Arapça “بسم الله الرحمن الرحيم” yazılı “Bismillahir Rahmanir Rahim” yazılı bir gömlek giydiğini fark ettiler. “Bismillahir Rahmanir Rahim” “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” anlamına gelen kutsal bir ifadedir. Müslümanlar tarafından birçok farklı vesileyle günlük olarak okunur. Bunun üzerine müslümanlar tepki gösterdi.

Müslümanlar bile üzerinde Allah yazılı kıyafetler giymiyorlar, K-Pop grupları böyle şeyleri nereden buluyorlar.
Bu onun ilk solo geri dönüşü ve olanlara bakın. @STARSHIPent lütfen gerekenleri yapın ve 3. görseli hemen kaldırın. Çünkü bu bana göre saygısızlığında ötesinde.

Gömleğin kaynağı henüz bulunamadı, K-pop idollerinin zaman zaman gösterdiği kültürel ve dini duyarsızlık endişeleri arttırıyor, konsept fotoğraf çekimine özel kıyafetlerin el yapımı olma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor. Ancak yine de tüm suçu idollerin kendileri yerine şirkete ve stilistlerine yükleyen hayranlar da var. Sorumluluk kısmen idol veya şirkete düşse de, tüm taraftarlar Kpop’un küreselleşmesiyle birlikte, özellikle birçok insanı rahatsız eden bu tür talihsiz olaylardan kaçınmak için idollerin ırksal ve dini konular hakkında almaları gereken çok fazla eğitim olduğu konusunda hemfikir olmalılar. Çünkü bu, İslam’ın birçok Kpop idolü tarafından estetik ve sanatsal amaçlarla kullanıldığı ilk olay değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu