K-DramaK-LİSTE

Kariyeri Başlamadan Önce Askerliğini Yapmış 12 K-Drama Aktörü

Hevesli bir K-drama izleyicisiyseniz ve sevdiğiniz aktörler varsa en büyük korkularınızdan biri hayranı olduğunuz aktörün zorunlu askerlik görevinin kariyerini bölmesidir. Bu durumun pek çok aktörün de korkulu rüyası olduğu herkes için aşikar olmakla beraber henüz sektöre adım atmamışken askerlik görevini tamamlayarak hayranlarına hasret çektirmeyen aktörleri sizler için listeledik. Aşağıda listelenmiş aktörler için askerlik vaktinin gelme korkusunu yaşamayacaksınız (Güney Kore’de zorunlu askerlik 18 ay ve eskiden iki seneydi).

Park Seo Joon

Park Seo Joon, Bang Yong Guk’un “I Remember” klibinde görünerek 2011’de çıkış yaptı. İlk drama rolü 2012’de “Dream High 2” adlı müzik dramasıydı. “Dream High 2” ile şöhrete kavuştu. Park Seo Joon’un hayranı olanlar, 2008’de 19 yaşındayken liseden sonra doğrudan askere gittiğini öğrendiklerinde çok mutlu oldular. 2010 yılında terhis oldu ve oyunculuk kariyerine başladı.

Jung Hae In

Jung Hae In, kolejinin ilk yılında oyunculuğu deneyimledi. İlk yılını bitirdikten hemen sonra 21 yaşındayken askere gitmeye karar verdi. Orduda geçirdiği iki yıl, kariyeri için ne yapmak istediğini bulması için iyi bir zaman oldu. Bu süre zarfında oyunculuğa devam etmeye karar verdi. Üniversiteden mezun olduktan sonra, Jung Hae In ajansı ile sözleşme imzaladı ve ilk olarak AOA Black’in , “Moya” klibinde yer aldı. Bir dramada ilk rolünü ise “Yüzyılın Gelini” nde oldu.

Lee Kwang Soo

Lee Kwang Soo liseden mezun olduktan hemen sonra askere alındı. 2007’de askerliği bitti ve hemen oyunculuğa başladı. Ertesi yıl, ilk dizisi “Here He Comes” ile çıkış yaptı, ancak büyük patlaması 2010’da SBS varyete şovu “Running Man” de rol alması ile gerçekleşti. Askerliğini bu kadar erken bitirmiş olması kariyeri için harika bir şey. Eğer askerliğini erken yapmasaydı “Running Man” de onun rolünü hiç izlemeyebilirdik!

Hwang In Yeop

Hwang In Yeop, 2017 yılında model olarak sektöre giriş yaptı ve modelliğe başladığı zaman askerlik hizmetini çoktan tamamlamıştı. Oyunculuk yapmak için biraz fazla yaşlı olduğunu düşünüyordu, ancak orduda kendi ile baş başa kalıp düşündükten ve babasıyla geleceği hakkında derin bir konuşma yaptıktan sonra bunu yapabileceğine karar verdi. Bu karardan dolayı hepimiz çok minnettarız.

Yoo Seung Ho

Yoo Seung Ho, 1999’da henüz altı yaşındayken bir cep telefonu reklamında oynadı, bu onun ilk deneyimi oldu. 2002’de “The Way Home” daki Sang Woo rolü onun bir yıldıza dönüşmesinde dönüm noktası oldu. O noktadan sonra Yoo Seung Ho parlak kariyerine yeni filmler ve diziler eklemeye devam etti ve 2013 yılında 20 yaşında askere gitti. Aralık 2014’te terhis edildi günümüzde hala aktif olarak aktörlük yapıyor ve hayranları tarafından ilgi ile takip ediliyor.

Ryu Jun Yeol

Ryu Jun Yeol, aktör olarak çıkış yapmadan önce 2007’de askere gitti. 2009’da terhis oldu ve 2015’te “Socialphobia” filminde ilk kez beyaz perdeye çıktı. Ryu Jun Yeol, tvN’nin “Reply 1988” filminde Kim Jung Hwan rolü ile ünlendi ve kariyerine harika bir şekilde devam ediyor.

Yoon Kyun Sang

Yoon Kyun Sang, eğlence endüstrisine model olarak adım attı. Askere gitmek için modellik kariyerini kısa kesti ve 2010’da terhis oldu. 2012’de, tarihi bir drama olan “Faith” dizisine aktör olarak giriş yaptı ve büyük çıkışını da “Pinokyo” dizisinde Lee Jong Suk’un rolü ile yaptı. “

Kim Seon Ho

Kim Seon Ho, 2017 yılında ofis draması “Good Manager” ile çıkış yaptı aktör çıkışından önce askerliğini yapmıştı. Kim Seon Ho, aktör olmadan önce zorunlu görevini tamamlaması hem kendisi hem de hayranları için harika bir haber. Çünkü sevdiğiniz aktörü 18 ay beklemek hiç heyecanlı değil.

Ji Sung

Ji Sung, “KAIST” dizisi ile çıkış yaptı. Diziye girdikten sonra, senaryo yazarı onun için yepyeni bir karakter yazmaya başladı çünkü onun yeteneğinden çok etkilenmişti. “All In” dizisinde Lee Byung Hun ve Song Hye Kyo ile birlikte rol aldığı 2003’teki büyük çıkışına kadar küçük rollerde oynadı. 2005 yılının Haziran ayında askere alınana kadar belli başlı başarılı dizilerde rol almaya devam etti. 6 Haziran 2007’de terhis oldu. Oyunculuk kariyerine ara vermek zorunda kalması talihsizdi ancak pes etmedi, askerden döndükten sonra da başarılı bir şekilde kariyerine devam etti.

Kim Jung Hyun

Kim Jung Hyun, Kore Ulusal Sanat Üniversitesinin oyunculuk bölümünden mezun oldu, her zaman oyuncu olmak isteyen bir çocuktu. Üniversite yıllarında 21 yaşında askere gitmek için eğitimine ara vermeye karar verdi. 2015 yılında “Overman” filmiyle ilk kez sahneye çıktı ve rol aldığı ilk filmde Bull Film Ödülleri ve Chunsa Film Sanat Ödülleri’nde En İyi Yeni Erkek Oyuncu dalında aday gösterildi – çok etkileyici bir kariyer başlangıcı!

Byun Yo Han

Byun Yo Han, 2006’da askere gittiğinde sadece 20 yaşındaydı. Babası, askerlik görevini tamamlayana kadar oyunculuk kariyerine devam etmesini istememişti. 2011’de birçok kısa filmde rol aldı ve 2014’te popüler olan “Misaeng” dizisindeki rolü ile asıl patlamayı yaşadı. Byun Yo Han, harika oyunculuk yetenekleri ile eleştirmenlerden tam not almayı başardı.

Jang Dong Yoon

Jang Dong Yoon, 2012 yılının Mayıs ayında liseyi bitirdikten hemen sonra askere alındı. Şubat 2014’te terhis oldu ve 2015’te Hanyang Üniversitesi’nde okumaya başladı. Jang Dong Yoon, bir mağaza memuruna soygun esnasında yardım ettiği için haberlere çıkması ile keşfedildi. Ertesi yıl, oyuncu olarak çıkış yaptı ve böylece kariyeri başlamış oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu