K-LİSTE
Trend

K-Pop İdolleri Bir Yılda Ne Kadar Para Kazanıyor?

Koreli bir eğlence ajansının şirketlerinde birçok idol grubu ve solo sanatçı olabilir, ancak her zaman diğerlerinden sıyrılan gruplar vardır. Örneğin, JYP, SM ve YG ilk üç ajans ve en büyük maaşı idollerine veriyor. 2PM, EXO ve BIGBANG grupları, ajanslarının ana varlıklarıdır.

K-Pop İdolleri Ayda Ne Kadar Kazanıyor?

K-Pop Idols Earn Per Month

Dışarıdaki birçok insan ve hayran, K-pop idollerinin ayda ne kadar kazandığını çok merak ediyor olmalı, değil mi? İdol olmanın en iyi işlerden biri olduğunu ve size çok yüksek bir gelir getireceğini ve sizi zengin edeceğini düşünmüş olabilirsiniz. Ancak gerçekte her zaman böyle değildir, özellikle küçük şirketlerden gelenler ve fazla popülerlik kazanmayanlar için.

İdol olan pek çok insan bir şarkıcı veya ünlü olarak hayallerinin peşinden gitmek istese de, bazılarının yaşam giderleri için sabit bir gelir elde etmek gibi başka hedefleri olabilir. Bildiğimiz gibi, bugünlerde iş aramak o kadar kolay değil, özellikle kırsaldan veya başkent dışından sıradan bir eğitim derecesiyle geldiğinizde. Yok, idol olmak onlar için para kazanmak için en iyi çözümlerden biri, ancak bir idol olarak çıkış yapabilmen yıllar alsa da.

FIESTAR’dan Cao Lu gibi maaşlarını paylaşan bazı idoller ve eski idoller var, 2017’de yaptığı bir röportajda 31 yaşında ve sektörde 5 yıl geçirdikten sonra ayda yaklaşık 450 ABD doları ile yaşadığını ortaya koydu (~ 607,40 S $).

JJCC’den eski idol Henry Prince Mak da ne kadar kazandığını açıkladı. Onun eğlence şirketi grubun kazancının% 80’ini elinde tutarken idoller% 20 aldı ve bu daha sonra yedi üyeye bölündü. Hesaplamalar yaptıktan sonra Prens Mak, Sunday Night ile yaptığı röportajda ortaya çıkardığı günde yaklaşık 1 ila 2 ABD Doları kazandığına karar verdi.

Bu, küçük şirketlerden gelen ve halk arasında popüler olmayan bazı idollerden ve eski idollerden geliyordu, bu yüzden ayda çok az kazanç elde ediyorlardı. Bununla birlikte, büyük şirketlerden gelen ve halk arasında popüler olan bazı idoller, ayda hayal bile edemeyeceğiniz kadar büyük ve fantastik bir miktar para alıyorlar. Örneğin, Güney Kore’de ve uluslararası alanda son derece popüler olan BTS için, aylık kazanabilecekleri para miktarı milyonlarca dolardan fazla olabilir.

SM Entertainment Sanatçı Maaşı

SM Entertainment's Artist Salary

SM Entertainment, Güney Kore’deki en büyük Koreli eğlence şirketlerinden biri olarak bilinir. Bu gerçek, elbette birçok insanı sanatçılarının ne kadar maaş aldığını meraklandırıyor çünkü bunların çoğu hem Güney Kore’de hem de uluslararası alanda çok popüler.

SM Entertainment’ın sanatçılarına eğitim dönemlerinden çıkışına kadar koyduğu büyük miktarda yatırım ve promosyonla, sanatçı başına yüksek bir getiri olmalı. Güney Kore’deki çoğu Koreli eğlence şirketi gibi, sanatçılarıyla sözleşmelerinde sanatçılarının kazandığı gelirin bir kısmının veya belki de çoğunun şirkete gideceği kuralları ve anlaşmaları var.

Bilginin yayılması sayesinde, SM Entertainment ve sanatçıları arasındaki gelir ayrımının şöyle bir şey olduğu biliniyor:

Fiziksel satışlar: Ajans (% 95), Sanatçı (% 5)
Fiziksel satışlar yenilendi: Ajans (% 90), Sanatçı (% 10)
Etkinlikler: Ajans (% 60), Sanatçı (% 40)
Yurtdışı promosyonlar: Ajans (% 30), Sanatçı (% 70)

Yukarıdaki bilgilerden biraz haksız görünüyor, değil mi? Sanatçı nasıl olur da fiziksel satışlarının kârından yalnızca% 5 alır? Ve bu% 5, grubun üyeleriyle paylaşılarak daha da küçültülecek.

Sanatçının SM Entertainment’tan aldığı haksız menfaatlere ve maaşa rağmen, yine de birçok insan eğitim almak ve çıkış yapmak için SM’ye girmek istiyor. Bunun nedeni çoğunlukla sanatçılarının her zaman ünlü olması ve büyük ölçüde terfi etmesi ve gelirin artmasına yol açmasıdır.

En Çok Kazanan İlk 10 K-Pop Erkek Grubu

Top 10 Highest-Earning K-Pop Male Groups

Bu günlerde, Kore Dalgası hakkında daha fazla insan öğrendikçe, K-pop idolleri dünyanın her yerinden birçok insan ve hayran tarafından çok fazla ilgi ve sevgi görüyor. Bu, projelerde ve işlerde bir artışla birlikte sahip oldukları popülerliğin giderek arttığı anlamına geliyor. Ne kadar çok iş alırlarsa, o kadar çok para ve popülerlik elde ederler.

Meraklı olmalısınız ve ne kadar kazandıklarını ve aralarında kimin en yüksek kazancı olduğunu bilmek istiyorsunuz, değil mi? İşte en çok kazanan 10 K-pop erkek grubu.

1. Big Hit Entertainment – BTS

BTS

Grup 2013’te çıkış yaptı ve o zamandan beri çok para kazandı. Big Hit, BTS‘in ilk çıkışını yapmaya çalışmak için çok şey borçluydu, ancak hepsi BTS’in yıldan yıla artan popülaritesiyle karşılığını aldı. BigHit’in gelirinin % 95’i BTS’den sağlandı ve ürün satışları 10 Milyon ABD Dolarına ulaştı.

Ayrıca, BTS’in Amerika’daki resmi çıkışlarından sonra uluslararası alanda kazandığı popülariteyle birlikte BTS, 2020’de toplam 3.6 milyar ABD Doları değerine sahipti. En zengin üyeler, hesaplarında yaklaşık 15 milyon dolar olan J-Hope ve Suga’dır.

2. SM Entertainment – EXO

EXO

EXO, on iki üyeden dokuza kadar, SM Entertainment için hala büyük bir varlıktır. Konserlerden, albümlerden, reklamlardan ve ticari ürünlerden yılda 13 milyon ABD Dolarından fazla para kazanıyorlar. EXO konserlerinden 64,5 milyon dolardan fazla gelir elde etti ve 30 ülkede düzenlediği vitrinler 40 milyon dolar kazandı.

Geçtiğimiz Mayıs 2020’de güncellenen servet kaydına göre, EXO’nun mevcut net değeri yaklaşık 1 Milyar ABD Dolarıdır. Ayrıca, her üyenin kazancını artırdığı solo aktiviteler.

3. SM Entertainment – TVXQ

TVXQ

SM Entertainment’ın bir başka efsanevi erkek grubu TVXQ. Super Junior’dan önce Yunho ve Changmin ajansın ana varlıklarıydı. Konserlerden, vitrinlerden ve albümlerden yılda 10.4 milyon dolar kazandılar. Konserler onlar ve ajans için en büyük gelirdir. TVXQ, en çok izleyiciyle en büyük konser turlarının yapıldığı ilk üç K-pop grubu arasındaydı. En büyüğü Japonya’da yapıldı.

TVXQ’nun 2013 yılındaki Timed adlı Japon konseri, 850.000 seyirci ile 92.4 milyon dolar kazanç elde etti. 2014’teki Üç konser 29’un üzerinde gösteri için toplam 600.000 seyirciye sahipti ve 2015’teki konserde 16’dan fazla gösteri için toplam 750.000 seyirci vardı. TVXQ, Japonya’da 5 tam kubbe turu düzenleyen ilk Japon olmayan sanatçı (dördüncü yabancı sanatçı) oldu.

Bu, TVXQ’nun şu anda sadece 2 üyesi olmasına rağmen, hayranlarının, özellikle Japon hayranlarına hala sadık olduğunu kanıtlıyor. TVXQ hala Japonya’daki en popüler K-pop grubudur. Gerçekten efsaneler!

4. YG Entertainment – BIGBANG

big bang

BIGBANG, Forbes’un en çok kazanan 100 ünlü listesine dahil edilmiştir. ABD ekonomi dergisi, BIGBANG’ın kazancının yılda 44 milyon ABD dolarına kadar çıktığını açıkladı. Bu sayı, yılda 33,5 milyon ABD doları kazanan Maroon 5’i geçti. Lider T.O.P, BIGBANG’ın gelirinin Maroon 5’leri geçmesini beklemiyordu bile. 2015 yılı boyunca BIGBANG, toplam albüm satışları 40 trilyon won’a ulaşan [M] [A] [D] [E] albümüyle halkın dikkatini çekti.

5. PLEDIS Entertainment – Seventeen

seventeen

2015’teki ilk çıkışlarından bu yana PLEDIS’in ana para üreticileri haline geldiler ve yeni kız grubu PRISTIN ile çıkış yapmadan önce PLEDIS’in gelirinin% 75’ini oluşturdular. Pek çok ülkedeki konserler, albümler ve ürünlerle yılda 30 milyon dolardan fazla kazanıyorlar. Seventeen, hayranlara Seventeen gelir kaynağı olarak adlandırdığı için eleştirildi, ancak PLEDIS sorunu hızla çözdü.

Onyedi Japon pazarında da başarılı ve banka hesaplarını artırarak çok sayıda ciro elde ediyor.

6.SM Entertainment – Super Junior

Super Junior

SM Entertainment’tan yılda 26,4 milyon ABD doları kazanan bir başka efsanevi grup, Super Junior. Konserlerden, albümlerden ve çok daha fazlasından 30 milyon dolardan fazla kazanıyorlar. ELF, Super Junior’ın geri dönüş yaptığını duyduklarında her zaman heyecanlanır, bu yüzden paralarını Super Junior’ın her hafta müzik şovlarında listelerde kazanmasına yardımcı olmak için hazırlar. SM Entertainment’ın Super Junior’dan çok para toplamasına yardımcı olur. SM Entertainment’ın en büyük varlığı olmalarına şaşmamalı.

2020 itibariyle gelirlerini açıklayan üyelere göre toplamda 70 milyon dolara, Siwon ise 45 milyon dolara sahip olabilir.

7. JYP Entertainment – GOT7

JYP Entertainment - GOT7

GOT7, uluslararası hayranları arasında daha popülerdir, bu da özellikle dünya çapındaki başarılı turnelerinden kazançlarını artırmanın yanı sıra albüm satışlarını ve cirolarını da artırmaktadır.

GOT7 üyeleri, diğer ülkelerde de aldıkları para miktarını artıran solo aktiviteler ve promosyonlar yapıyor. Yakın tarihli bir güncellemeye göre, GOT7’nin şu anki net değeri 12 milyon ABD dolarıdır.

8. JYP Entertainment – 2PM

2PM

2PM, 2008’de çıkış yapan ve yılda 27,3 milyon dolar kazanan JYP’den bir erkek grup. 2 PM’nin Japonya’daki en popüler konserleri, ürün satışları hariç 1,3 milyon dolar kazandı.

9. Wollim Entertainment – INFINITE

infinite

INFINITE her zaman Wollim’in gelir kaynağı olmuştur. INFINITE ilk çıkışından bu yana konserlerden ve albümlerden yaklaşık 10 milyon dolar kazandı ve üyeler bireysel programlardan yaklaşık 700.000 dolar kazandı. 2012 yılında, yurtdışındaki programlarından% 37,8’i (yaklaşık 40 milyar won) elde edildi. INFINITE tarafından düzenlenen ajanslar, yerel etkinlikler ve konserler toplam kazancın% 24,2’sini (25 milyar won) ve albüm satışlarından yaklaşık 490 bin doları elde etti. Bu arada, reklamlarda rol almaktan elde edilen gelir yaklaşık 777 bin dolar. 2012’den beri INFINITE hızla büyüdü, ancak INFINITE’in altı üye ile devam etmesi gerekiyor çünkü Lee Howon (Hoya) Eylül ayında INFINITE’tan ayrıldı.

10. YG Entertainment – iKON

iKON

iKON, YG Entertainment’ın bir grubudur. Team B’den Who Is Next adlı hayatta kalma şovundan oluşan grup, 2015’teki ilk çıkışından bu yana yılda 7,9 milyar won’un üzerinde kazandı. En büyük gelirleri, 140.000’e kadar izleyicinin katıldığı Japonya’daki konserlerden geliyor. Japonya’daki konser turlarıyla üst düzey BIGBANG’lerine benzer bir kariyerleri var.

11. YMC Entertainment – Wanna One

wanna one

Wanna One, muhtemelen çıkıştan hemen önce popüler olan tek yeni grup olarak değil, aynı zamanda sadece 2 ayda 17 milyon ABD doları kazanabilecek tek yeni grup olarak tarih basacak. Produce 101 Sezon 2’den oluşan bu çocuk grubu gerçekten bir ilgi hayranı. Wanna One, geçtiğimiz Haziran ayında reklamlardan, albümlerden, konserlerden ve ticari ürünlerden milyarlarca won toplayarak resmen kuruldu. Bu grubun on bir üyesinin geliri muhtemelen EXO ve BTS’nin gelir kayıtlarından daha iyi performans gösterecektir.

En Çok Kazanan İlk 10 K-Pop Kız Grubu

Top 10 Highest Earning K-Pop Female Groups

Şimdi, en çok kazanan 10 K-pop erkek grubu ile işimiz bitti. K-pop kadın grupları ne olacak? Sen de merak ediyor musun ve bilmek mi istiyorsun? Daha fazla uzatmadan, işte en çok kazanan 10 K-pop kadın grubu.

1. YG Entertainment – BLACKPINK

Watch Blackpink's “Lovesick Girls” Music Video

Netizenler, her zaman BLACKPINK’in 2NE1’in yeni nesli olduğunu söylerler ve “Boombayah” ile çıkışlarından bu yana, yeni şarkıları “As If It’s Your Last” a kadar, 2NE1’den sonra YG’nin en yeni kız grubu oldular. Bir yılda yaklaşık 25,3 milyon dolar kazandılar. Albümleri de şimdiden bir milyon satışı geçti.

2. JYP Entertainment – TWICE

TWICE

TWICE, “Like Ooh-Ahh” ile çıkışlarından bu yana yükselişte ve şimdi yılda milyonlar kazanan “Signal” ile geri dönüyor. JYP Entertainment’ın sahibi J.Y Park, çıkışları için 420.000 $ yatırım yaptı ve şimdi TWICE ilk 3 kız grubunda yer alıyor. TWICE, yılda 1.45 milyon dolar kazanıyor ve albüm ve ürün satışlarıyla ajansın ana varlığı oldu. Sevimli ambalajlar ve sevimli ürünler nedeniyle, bir ürün için fiyatı neredeyse 200.000 won olmasına rağmen, hayranlarının çoğu ürünlerini satın alıyor.

3. SM Entertainment – Girl’s Generation (SNSD)

SNSD

SM Entertainment, Girl’s Generation veya SNSD‘den efsanevi bir kız grubu, ajansın ana varlıklarından biridir. Phantasia konserinden 22,3 milyon dolar, Girl’s Peace – Japan Tour’dan 21,5 milyon dolar, Japan Arena Tour’dan 14,98 milyon ve Girls and Peace World Tour’dan 14,97 dolar kazandılar. Girl’s Generation, SM Entertainment’ın gelirinin% 80’ine katkıda bulundu ve bir yılda 44,4 milyar won’un üzerinde kazandı. Konser turları onlar için en büyük gelirdi.

4.RBW Entertainment – MAMAMOO

MAMAMOO Lights a Fire with “Egotistic” — The Kraze

MAMAMOO, bazı eleştirmenler tarafından 2014’ün en iyi K-pop çıkışlarından biri olarak kabul edildi. Grup, vokalleri, görselleri, dansları ve performansları ile o zamanlar K-pop endüstrisinin en iyileri arasında tam bir paket içeriyordu. Dijital ve fiziksel albümlerinin satışları küçümsenemez. Ek olarak, her üyenin kendi bireysel projeleri ve banka hesaplarına daha fazla para kazandıran onayları vardır.

5. SM Entertainment – Red Velvet

SM Entertainment - Red Velvet

2014 yılında SM Entertainment altında çıkış yapan Red Velvet, bugünlerde Güney Kore’den en popüler ve en zengin K-pop kadın gruplarından biri. Albüm satışlarının yanı sıra, kızların cirolardan kazandıkları para harika ve bu da onları bu listeye koyuyor. Hayranları da hem Güney Kore’de hem de uluslararası olarak tüm dünyaya yayılmış durumda.

6. YG Entertainment – 2NE1

2NE1

İlk çıkışlarından dağılıncaya kadar, 2NE1,YG için en büyük gelire sahipti. Konserlerden, albümlerden ve diğer satışlardan bir yılda 41 milyar wondan fazla kazandılar. Minzy, 2NE1’den ayrıldığından beri, dağılıncaya kadar kariyerlerine sadece üç üye ile devam ettiler.

7. YMC Entertainment – IOI

IOI

I.O.I, Produce 101 1. Sezonun hayatta kalma şovuyla oluşturuldu. Grup, 2016 yılında 11 üye ile “Dream Girls” şarkısıyla çıkış yaptı. Yaklaşık 101 hayatta kalma eğitimi içeren viral bir hayatta kalma şovu olan Produce 101, çıkış yapacak ve 1 yıllık bir sözleşmeye girmek için 11 üye seçti. 1 yıl sonra I.O.I, reklamlardan 2.5 milyar won, fotoğraf çekimlerinden 30 milyon won ve dijital grafiklerden ve kişisel programlarından 1.2 milyar won olmak üzere toplam 100 milyar won olmak üzere yaklaşık 100 milyar won kazandım.

8. STARSHIP Entertainment – SISTAR

SISTAR

Çıkışlarından dağılmalarına kadar, SISTAR STARSHIP için en büyük gelir kaynağı oldu. Konserlerden, albümlerden, vitrinlerden, hayran buluşmalarından ve ürün satışlarından bir yılda yaklaşık 23 milyar won kazanabilirler. Şimdi, SISTAR’ın dağılmasının ardından STARSHIP’in hisseleri düştü ve gelirleri artık MONSTA X’ten geliyor. Soyou ve Dasom hâlâ STARSHIP’in bir parçası. Bu sırada Bora başka bir ajansa taşındı ve Hyolyn kendi adıyla yeni bir ajans kurmaya başladı.

9. SM Entertainment – F(x)

F(x)

Sulli, F (x) ‘i terk etmeyi seçmeden önce, F (x), bireysel programlarına ek olarak yılda 5 milyon dolardan fazla kazanç sağlayan yıllık 4,4 milyon dolarlık geliri ile SM Entertainment için en büyük gelir akışlarından biriydi. Ama şimdi, SM Entertainment hala F (x) ‘in bireysel programına odaklanıyor ve geri dönüşleri için mükemmel zamanlamayı bulmaya çalışıyor. F (x) ‘in son geri dönüşü “4 Duvar” ile oldu.

10. Core Contents Media – T-ara

T-Ara

Beş üyeyle başlayan T-ara, Good Person ile bir Kore dramasının OST’si olarak çıkış yaptı. T-ara’nın eski üyeleri Jiwon ve Jiae’yi içerir ve şu anki dört üye Qri, Eunjung, Jiyeon ve Hyomin’dir. Bir yılda yaklaşık 35 milyar won kazanıyorlar.

11. CUBE Entertainment – 4MINUTE

4MINUTE

4MINUTE, CUBE Entertainment’tan ayrılmadan önce albümleri, vitrinleri, hayran buluşmaları ve bireysel programlarla yılda 26 milyar won kazandı. Ancak 4MINUTE’nin dağılmasının ardından üyeler solo kariyerlerine odaklanıyor ve bazıları hala CUBE Entertainment bünyesinde.

10. Daesung Entertainment ( DSP ) – KARA

KARA

Kara, 2007’de çıkış yaptı ve yılda yaklaşık 31 milyar dolarlık gelirle DSP Entertainment’ın en büyük geliri oldu. Japonya’daki konserlerine 200.000’den fazla insan katıldı.

Şimdi, K-pop idollerinin bir yılda ne kadar kazandığını ve en çok kazanan 10 K-pop erkek ve kadın grubunu biliyorsunuz. Merakınızı giderdi mi? İdol olarak ne kadar kazanabileceklerine şaşırıyor musunuz? Hala K-pop, K-drama ve Güney Kore endüstrisi ile ilgili diğer haberleri ve bilgileri arıyorsanız, endişelenmeyin. Burada, Kanal Kore’de, aradığınız çeşitli makaleleri size her zaman sağlayacağız. Bu yüzden her zaman en son haberleri ve bilgileri web sitemizden alın!

Kaynak
channel-korea

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu