Editörün SeçimiK-Pop

BTS, 2019’da Kazandığının İki Katı Ödül Kazanarak Kendi Rekorunu Kırdı

BTS, Billboard Müzik Ödülleri’nde dört galibiyetle “Dynamite” ın büyük yolculuğunda zirveye ulaştı ve yeni şarkı “Butter” ile bir ödül aldı.

BTS, 24 Mayıs sabah 9’da başlayan “2021 ABD Billboard Müzik Ödülleri” nde (BBMA) 4 ödül kazandı. Ön ödül töreninde üç kategori kazandı:” En İyi İkili / Grup “, “En İyi Sosyal Sanatçı” ve “En İyi Solo Şarkı”. Törende ise “En iyi şarkı Satışı Yapan Sanatçı” ödülünü kazandı.

Mart ayında düzenlenen 63. Grammy Ödülleri’nde “En İyi Pop İkilisi / Grup Performansı” kategorisine aday gösterilen ancak ödülü alamayan BTS, DÖRT adet “Billboard Müzik Ödülü” ödülü ile hayal kırıklığını ortadan kaldırdı.

BTS’in geçen yıl Ağustos ayında çıkardığı ilk full ingilizce şarkısı “Dynamite” ı çıkardığı, “Sana enerji vermek istiyorum” ve “Şarkının tadını birçok insanla birlikte çıkarmak istiyorum” dediğinde bu dileğinin gerçekleştiğini kanıtlayan bir ödül oldu. BTS ayrıca “En Çok Satan Şarkı” kategorisini kazandı ve “Sizlerle taze enerjiyi” “Dynamite” ile paylaşmak istedik, ancak bu ödül hedefimize ulaştığımızı kanıtlıyor gibi görünüyor.” dedi.

BTS ile Billboard Müzik Ödülleri arasındaki ilişkisi derin. BTS, 2017’de “En İyi Sosyal Sanatçı” kategorisini kazanarak, dünya çapında ürkütücü bir yükselen sanatçı olduğunu ve bu yıla kadar üst üste beşinci kez ödülü kazandığını gösterdi. Ayrıca 2019’da “En İyi İkili / Grup” kategorisinde iki altın madalya kazandı. BTS’in büyümesinin dönüm noktasında Billboard Müzik Ödülleri vardı.

Geçen yıl BTS yeni bir meydan okumaya başladı. Albümün çıkışından uzakta yeni bir dijital single olarak yayınlayan ilk İngilizce şarkıydı. Daha fazla insana teselli mesajı vermek bir seçimdi. Ve dünyanın her yerinden sayısız hayran cevap verdi.

“Dynamite”, “Billboard Ana Single Hot100” listesinde toplamda üç kez zirveye yerleşti, toplamda 13 kez ilk 10’da yer aldı. Müzik videosu, yayınlandıktan sekiz ay sonra Nisan ayında 1 milyar görüntülemeyi aştı.

Sonuç olarak, Billboard Müzik Ödülleri’nde önceki iki ödül de dahil olmak üzere toplam dört tane kazandı. Kendi adına en çok ödül alan şirket, iki yılda bir kez daha yeni bir tarih yazdı. Ödül töreninin anlamı, ABD’de en yüksek kamu güvenine sahip olan ve kazananı belirlemek için çeşitli göstergeler ekleyen Billboard şemasına dayandığından farklıdır.

Ayrıca BTS, ödül törenine bir sanatçı olarak katıldı ve yeni dijital single’ı “Butter” ı 21’inde ilk kez yayınladı.

Butter, BTS’in ikinci İngilizce şarkısıdır. Geçtiğimiz Kasım ayında çıkardığı “BE (Deluxe Edition)” albümüyle içten bir teselli verdiyse, bu sefer heyecanlı ve neşeli şarkılarla taze bir canlılık soluyacaksınız. BTS’in benzersiz tarzı esprili, bazen agresif, bazen sevimli ve şık. Çeşitli BTS cazibelerine sahip bir şarkı oldu.

BTS, bekleme odaları, kırmızı halılar ve sahne setlerine götüren gerçek ödül akışıyla sıkıştırılmış bir performansla yerel bir ödül töreninde hazır bulunma hissini yaşattı.

Sade bir genç adam kılığına girerek bekleme odasında sırasını bekleyen BTS, mekan bir sahne setine dönüştürülürken parlayan bir yıldıza net bir değişim gösterdi. Alan genişledikçe, atmosfer yükseliyor ve BTS’in büyüleyici ve karizmatik performansı, şarkının ilerleyen bölümlerinde görkemli ödül sahnesinde zirveye ulaştı.

BTS, çeşitli alanlar arasında gidip gelirken grup ve birim koreografisiyle rakipsiz çekiciliğini gösterdi. İlginç hikaye kompozisyonu, muhteşem sahne setleri ve BTS’in neşeli ve dinamik performansının birleşimi, yaz şarkısı “Butter” ın cazibesini daha da canlandırdı.

Yeni şarkı etkinliklerine ciddiyetle başlayan BTS, 13-14 Haziran tarihlerinde “BTS 2021 MUSTER Mystery Space” i ağırlayacak. Konser, ilk çıkışının sekizinci yıldönümünü tüm dünyadan hayranlarıyla anmak için hazırlandı. Özellikle 14’üncü performans konserin ilk gününde yapılacak ve set listesinin bir kısmını değiştiren bir dünya turu versiyonu olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu