K-Magazin

Instagram, eski AOA üyesi Mina’nın grafik görüntüler yayınlamasıyla ilgili açıklama yayınladı

Eski AOA üyesi Mina‘nın Instagram’da kendine zarar vermesinin grafik görüntülerini tekrar yayınlamasına netizen ilgisi arttı. Geçen yıl yaptığı zorbalık hikayesinin ardından, tartışmaya ilişkin bir açıklama talep etmek için Instagram ile temasa geçildi.

Kendine zarar verme de dahil olmak üzere grafik görüntülerin kullanıcı tarafından bildirilmesi Instagram’ın standart seçeneklerinden biri olduğundan, yorum yapanlar Mina’nın hesabının sosyal medya platformundan neden yasaklanmadığını merak ediyorlar. 28 Nisan’da Instagram sözcüsü şu açıklamayı yaptı:

“Kendine zarar verme karmaşık bir konudur ve en derin sempatimiz bundan etkilenen kişilere aittir. Instagram’da kendi kendine zarar vermeye izin vermeyiz ve resmi Mina’nın hesabından kaldırdık. Güvenlik uzmanlarıyla birlikte geliştirdiğimiz kendine zarar verme ile ilgili politikalarımız, insanlara deneyimleri hakkında konuşmaları ve destek aramaları için alan sağlarken diğerlerini zararlı içerikten korumak arasındaki hassas dengeyi sağlamak için tasarlanmıştır. Bu nedenle, herhangi bir grafik içeriği kaldıracak olsak da, akıl sağlığı ile mücadelelerini paylaşan insanların hesaplarını devre dışı bırakmayız. “

Önceki raporlarda Mina’nın en son grafik görüntüyü kaldıran kişi olduğu varsayılırken, Instagram’ın bunun yerine doğrudan harekete geçtiği ifadeden anlaşılıyor.

Instagram, platformda nelerin yayınlanıp yayınlanamayacağına ilişkin ayrıntılı kurallara sahiptir ve ayrıca zihinsel sorunları olan kullanıcıların yararına, onları destek sistemlerine yönlendirmek de dahil olmak üzere perde arkasında harekete geçer. 2019 yılında Instagram’ın kullanıcı kuralları değiştirildi ve savunmasız kullanıcıların yararına ek adımlar atıldı.

Mina’nın geçmişte grafik malzeme göndermesi, acil tıbbi yardım almasına neden oldu.

Kaynak
allkpop

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu