K-Pop

BTS, Takımadalarda Yeni Bir Rekor Daha Kırdı

Japonya’nın Oricon Chart’ı son grafiğini yayınladı (3 Mayıs itibariyle). BTS, dijital single’ı “Dynamite” ile en kısa sürede 300 milyon akış süresi ve 300 milyon akış süresi kaydetti.

“Dynamite” haftalık akış sıralamasında 6,69 milyon kez ulaştı (19 Nisan’dan 25 Nisan’a kadar sayıldı). 36.533.902 kümülatif rejenerasyon süresini aşmıştır.

Tüm zamanların rekoru. Bu, Oricon’un haftalık akış sıralamasında 300 milyon kümülatif oyunu aşan üçüncü şarkıdır. İlk yabancı şarkıcıdır. Dünya çapındaki popülerliğini yeniden kanıtladı.

“Official Hiddandism” in “Free Tender” (2019.9) 94. haftasında 300 milyon dinleme oturumunu aştı. “Yoruni Consumer” dizisinden Yoruni Kakeru (2019.12) 50. haftasında 300 milyona ulaştı.

BTS bu rekoru geliştirdi. “Dynamite”, yayınlandıktan sonra Oricon haftalık yayın sıralamasında (2020.8.31) üçüncü sırada yer aldı. Yakın zamana kadar arka arkaya 36 hafta boyunca ilk 10’da yer aldı.

Bu şarkı, BTS’in iyileştirici şarkısı. Covid-19 ile zor zamanları yeniden canlandırma niyetini samimi olarak dile getirdi. Piyasaya sürüldükten sekiz ay sonra, hala dünya çapında çeşitli listeleri süpürüyor.

Aynı zamanda ABD’de Billboard’da benzersiz, kariyerinde iki hafta da dahil olmak üzere üç kez “Hot 100” ödülünü kazanan ilk Koreli şarkıcı oldu. Ayrıca Koreli bir şarkıcı tarafından en uzun listeye rekor kırdı.

BTS, yeni dijital single’ı “Butter” ı önümüzdeki ayın 21’inde yayınlayacak. 16 Haziran’da en iyi Japonca albümleri “BTS, the Best” i çıkaracaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu