K-Magazin
Trend

Eski APRİL Üyesi Lee Hyunjoo, Zorbalık İddiasından Beri İlk Kez Açıklamayı Paylaştı, 3 Yıl Taciz Edildiğini Söyledi

Ayrıca şu anda ajanstan herhangi bir iş fırsatı almadığını da sözlerine ekledi.

Şubat ayında, eski APRİL üyesi Lee Hyunjoo’nun küçük erkek kardeşi olduğunu iddia eden bir netizen, meydana gelen iddia edilen takım zorbalığı hakkında çevrimiçi bir gönderi paylaştığında, DSP Media bu gönderide belirtilen noktaları hemen reddetti ve eski için destekleyici olmaktan başka bir şey olmadıklarını iddia etti. üye. Küçük erkek kardeş Lee Hyunjoo için onun adına konuşmaya ve kavga etmeye devam ederken, ajans sonunda eski üyeye “yanlış bilgi yaymaktan” yasal işlem başlatacağını duyurdu.

Daha sonra, 18 Nisan KST’de Lee Hyunjoo, kişisel Instagram hesabına, iddianın ortaya çıkmasından bu yana ilk kez olanları ayrıntılarıyla anlatan uzun bir gönderi yükledi.

“Merhaba, bu Lee Hyunjoo. Niyetim ne olursa olsun olan her şeyden beri, kendim için konuşmaktan korktum. Hala korkuyorum. Ajansım, doğru olmayan asılsız açıklamalara dayanarak, hala öğrenci olan küçük erkek kardeşime arkadaşlarımla birlikte dava açtı. Zorbaların ebeveynleri bana ve aileme nefret dolu kısa mesajlar gönderdiler. Dürüst olmak gerekirse, sesimi duruma katmaya karar verirsem ve netleştirmeye çalışırsam daha da fazla zorlukla başa çıkacağımdan korktuğum için çok tereddüt ettim.”

“Ancak nihayet bunu paylaşıyorum, çünkü her şey boyunca bana destek olan herkes. Cesaret göstermem ve bununla yüzleşmem gerektiğine karar verdim, çünkü diğer insanlar bana yardım etme cesaretini gösterdiler.

“Zorbalık, grubun ilk çıkışına hazırlanırken 2014 yılında başladı. Gruptan çekildiğim 2016 yılına kadar devam etti. O zamanlar 17 yaşındaydım ve ilk çıkışımı tamamlamak için takım yurdunda yaşıyordum. Günün 24 saatini zorbalarımla yaşarken ve geçirirken güvenecek kimsem yoktu.”

“Daha fazla dayanamayınca, aileme yaşadığım zorlukları anlattım. Durum hakkında ajansımın CEO’su ile konuşmaya çalıştılar. Ama sorun çıkardığım için kaşlarını çattı. Zorbalarım [ailemin müdahale etmeye çalıştığını] öğrendiğinde, zorbalık daha da kötüleşti. Sonunda, ailemle telefonda sadece yöneticilerin önünde kısa dakikalar için konuşmama izin verildi. İşler benim için inanılmaz derecede zorlaştı ve gerçekten çaresiz hissetmeye devam ettim.”

“İnternette ifşa edilenler, aslında başıma gelenlerin sadece küçük bir kısmı. Üç yıl boyunca üyelerden fiziksel taciz, sözlü taciz, alay, taciz ve nefretle karşılaştım. Sevgili büyükanneme, ebeveynlerime ve erkek kardeşime sözlü olarak saldırmaya ve taciz etmeye başladıklarında, çok fazla acı çektim. Teşkilat bunu biliyordu ama durdurmak için herhangi bir işlem yapmadılar. Beni ihmal ettiler.”

“Bitmeyen karanlığa hapsolmuş gibi hissettim. Ben de kendi canımı almaya çalıştım. Ama kabadayılarım hiç de üzgün görünmüyordu. Bunların hiçbirini gerçekten umursamadılar. Kısa süre sonra ekipten çekilmem istendi ve ajans beni tamamen kendi bakış açılarından yazılmış bir açıklamayı okumaya zorladı. Geri çekilmeyle ilgili kötü niyetli yorumlarla ve takıma ihanet edenin ben olduğuma dair söylentilerle uğraşmak zorunda kaldım.”

“Ailemi nefrete sokmanın benim hatam olduğunu düşündüğüm için mutlu, sağlıklı ve çalışkan kalmaya çalıştım. Ancak geçmişten gelen acı dolu anıların üstesinden gelmek kolay olmadı. Kalbimde oyalandılar ve sonunda beni travmatize ettiler. Travmaya teslim olacağımı hissettim. Uzun zaman çevremdeki insanlara acı çekerek ve yük olarak harcadım.”

“İşte o zaman ailem ve arkadaşlarım benim için adım attı. Bu kadar uzağa böyle geldik. Ve şimdi, kardeşime ve arkadaşlarıma yardım etmek için, ben de adım atmak istiyorum.”

“Bunun üzerinden geçerken, hala yanımda pek çok insan olduğunu fark ettim ve minnettarım. Her gün beni kontrol etmeye devam ediyorlar ve bana nasıl olduğumu soruyorlar. Ve bu bana devam etme gücü verdi. Ayrıca, yaşadıklarımdan geçen ve hala acı çeken birçok insan olduğunu da fark ettim.”

“Zorbalığa maruz kalma ve dışlanma anıları travmatik hale gelir. İnsanlar olarak hepimizin anlaşamayacağını ve nefret etmeyi seçebileceğimizi anlasam da, zorbalığın ve şiddetin haklı olabileceğine inanmıyorum. Herhangi bir yerde herhangi birine karşı zorbalık ve tacizin durması gerektiğine inanıyorum.”

“Yedi yıl geçti ve hala geçmişimin anıları yüzünden travma geçiriyorum, ama beni ezmelerine izin vermeyeceğim. Bazen üstesinden gelmek imkansız gibi gelse de, pes etmem ve üzüntü içinde yaşamam gerektiğini düşünmüyorum. Bu yüzden herkese, özellikle benimkine benzer deneyimleri paylaşanlara, bizim de ondan büyüyüp mutluluğu yeniden bulabileceğimizi göstermek istiyorum. Ve beni desteklemekten başka bir şey kalmayan insanlara bu duruma nasıl galip geldiğimi göstermek istiyorum. Beni desteklediğiniz ve bana çok fazla güç gönderdiğiniz için teşekkür ederim. Yeniden cesur hissetmeme gerçekten yardımcı oldu.”

– Lee Hyunjoo

Lee Hyunjoo ayrıca DSP Media’nın kendisiyle olan sözleşmesini henüz feshetmediğini ancak hiçbir şey üzerinde çalışmasına izin vermediğini paylaştı. Herkese dava ile yardımla yüzleşeceğine ve sorun çözülene kadar kendisi için savaşmaya devam edeceğine dair güvence verdi.

“Ajans şu anda benim için tüm faaliyetleri durdurdu. Bana danışmadan önüme çıkan iş fırsatlarını geri çeviriyorlar. Ama benim de sözleşmemi feshedemeyecekleri konusunda ısrar ediyorlar. Benim hatrım, ailemin ve arkadaşımın hatırı için bunu bana yapmalarına izin vermeyeceğim. Hakkımda açtıkları yasal işlemlere yanımda olanların yardımıyla cevap vereceğim.”

“Kolay bir yolculuk olmayacağını biliyorum, ancak bunu bir kez ve sonsuza kadar sona erdirmek istiyorum. Bundan doğmak ve size daha sağlıklı, daha parlak ve daha yeni bir yanımı göstermek istiyorum. Çok çalışacağıma ve üstesinden gelebileceğimi sana kanıtlayacağıma söz veriyorum. Umarım hepimiz nisan ayının güzel ve keyifli bir şekilde dinlenmesini sağlayabiliriz. Teşekkür ederim.”

– Lee Hyunjoo

DSP Media, Lee Hyunjoo’dan gelen bu kişisel ifadeye, özellikle de ajans olarak iş fırsatlarını geri çevirdikleri iddiasına henüz yanıt vermedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu