K-Magazin
Trend

APRİL Üyeleri Chaewon ve Yena, Eski Üye Lee Hyunjoo’nun Takım Zorbalığı Yaptığı Yıllarla İlgili İddiasını Reddetti

They both said APRIL has always been a close-knit group, working toward a shared goal.

Eski üye Lee Hyunjoo’nun, Şubat 2021’de küçük erkek kardeşi tarafından çevrimiçi bir gönderide ifşa edilen takım zorbalığı iddiasıyla ilgili son Instagram güncellemesinin ardından, APRIL üyeleri Chaewon ve Yena, tüm bunları reddetmek için kendi sosyal medya hesaplarında güncellemede yapılan iddialar hakında cevap verdiler.

Chaewon, takımın ilk çıkışından eski üyenin çekilmesine kadar geçen sürenin sadece eski üye için değil tüm üyeler için zor olduğunu iddia etti. Ayrıca, “Zorbalık, dışlama, fiziksel ve sözlü taciz ve taciz iddialarının hiçbir parçası doğru değil” dedi.

“Merhaba, bu APRİL’den Chaewon. Öncelikle, dolaşan söylentilerin sayısı konusunda onları endişelendiren hayranlardan özür dilemek istiyorum. Bazı endişelere neden olduğum için üzgünüm.”

“Ortak bir hedefe doğru birlikte ilerlemek için toplanırken APRİL’daki herkesin iyi geçinmesini istedim. Hiçbir şekilde üyeleri birbirine düşürmeye çalışmadım. Somin unnie gruptan ayrıldıktan sonra takımın en yaşlı üyesi oldum. Bu yüzden üyelerle ilgilenmeye ve herkes için güvenilir kalmaya çalıştım. Aslında o sırada hem fiziksel hem de zihinsel zayıflıkları olan Hyunjoo’ya daha fazla dikkat ettim.”

“Çıkış öncesi 2014 yılından itibaren biz çıkış yapana kadar, herkes gerçekten yakın kaldı. Annem ve Hyunjoo’nun annesi o zamanlar düzenli olarak iletişim halindeydi. Bunu kanıtlayacak kanıtım var. Sadece Hyunjoo’nun hatırlamasını umabilirim ama gerçeğin yakında ortaya çıkacağına da inanıyorum.”

“Ayrıca müdürümüz aleyhine yapılan iddialar son derece haksız ve gerçek dışıdır. Yöneticinin, ajansın işleri nasıl halletmeye karar vereceği üzerinde bu kadar etkili olması imkansızdır. Artı, yönetici o sırada Hyunjoo’dan çok stresliydi. Bunun için de kanıtım var.”

“Çıkış yaptığımızda hepimiz gençtik. Hepimiz olgunlaşmamıştık. Bu yüzden elimizdeki değişikliklerle uğraşmakta zorlandık. Tek bir kişiye hepsine acı çektirmedik. Beraber acı çektik. Ve mantıksız iddialar nedeniyle artık nefretin hedefi olmak istemiyorum. Zorbalık, dışlama, fiziksel ve sözlü taciz ve taciz iddialarının hiçbir kısmı doğru değildir.”

“Durum hakkında bildiklerimi sadece mahkemede açıklamak istedim. Bu yüzden, her şeyin çok adaletsiz olduğunu düşünmeme rağmen, bu konuda konuşmamaya çalıştım. Artı, kendi başıma aceleci kararlar vermemem gerektiğini biliyordum, bu yüzden bekledim. Ama artık arkama yaslanıp izleyemeyeceğime karar verdim. Gerçeğin ve sadece gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayacağım. Gerçeği duymak için sabırla bekleyenlerinize minnettarım. Yine, hayranları bunu yaşatmak zorunda olduğum için çok üzgünüm. Hepsi bu kadar, teşekkürler.”

– Chaewon

Ayrıca Yena, “[APRİL] ayın geri kalanından daima uzak durmaya çalışan” kişinin aslında eski üye olduğunu açıkladı. Yena, üyelerin nihayetinde eski üyeyi entegre etmeye çalışmaktan vazgeçtiğini, çünkü “herkesin aynı zorluklarla karşılaştığı sırada kendini hep kurban olarak gördüğünü” ve sonunda ekibin geri kalanını “zorba” olmaya çağırdığını iddia etti.

“Merhaba, ben APRİL’den Yena. Bu kadar çok insanı bu kadar endişelendirdiğim için öncelikle özür dilerim. İfademi paylaşmak için beklemek istedim çünkü mahkemede bununla ilgilenmek istedim. Ama buraya yüklemeye karar verdim çünkü artık bu kadar çok söylentinin dolaşmasına tahammül edemiyorum.”

“Üyelerin hepsi farklı zamanlarda eğitime başladı. Ancak tek bir hedefi paylaştık ve bunu birlikte başarmak için çok çalıştık. ‘APRİL’ takımı bu hedef olmuştu. Ve bu süreçte, hepimiz geçmek zorunda olmadığımız şeylerden geçtik. Hepimiz bir noktada bitkin hissettik ve hepimiz de pes etmek istedik. Ama gerçekten yedi yıl dayandık ve hepsine katlandık. Yine de çok gençtik. İşlerin ne kadar zor olduğu konusunda hepimiz sızlanabilirdik. Ama biz asla yapmadık. Bunun yerine, takımdaki konumlarımıza odaklanarak parçalarımız üzerinde çalışmaya devam ettik.”

“Geriye dönüp baktığımızda biz bebeklerdik. Kendimize nasıl bakacağımızı çok az biliyorduk. Ama ekip olarak, inişler ve çıkışlar boyunca bir arada kalmak için bir grup olarak, her zaman bırakmamaya inandık. Dedik ki, biri geride kalırsa, elimize uzanıp kişiyi tekrar yukarı çekeriz. Ve bunu gerçekten elimizden gelen her şekilde yapmaya çalıştık. İşler ne kadar kötüye giderse gitsin, birbirimize saygılı kaldık. Fedakarlık yaptık. Birimiz hastalanınca birbirimize baktık. Doğum günlerimizi birlikte kutladık… Grup olarak her şeyi birlikte yaptık, tıpkı herhangi bir ekip üyesinin yapmasını beklediğiniz gibi.”

“Ama dürüst olmak gerekirse, söz konusu üyenin her zaman geri kalanımızdan uzak durmaya çalışacağını hissettim. Herkes aynı zorluklarla karşılaştığında kendini hep kurban olarak görüyordu. Beklenmedik bir şekilde meydana gelen durumlarda bile parmaklarını bize göstermeye, bize zorba diyerek devam etti.”

“Sonunda, bize yine de güvenmeyecekse, bu kadar çabalamaya devam edemeyeceğimize karar verdik. Ama kaygıyla ve başımıza ne geleceğini bilmeme korkusuyla başa çıkmak zorunda kalan bizdik. Belki de fiziksel ve zihinsel olarak savunmasız olan bir üye arkadaşımıza iyi bakmakta başarısız olduk. Ama bunun tamamen bize ait olması için çok acımasız olduğunu düşünüyorum.”

“Diğer üyelerin kendilerini her zaman fiziksel ve zihinsel olarak mükemmel hissetmeleri gibi değil. Hepimiz insanız. Biz de fiziksel acı ve kalp kırıklarından payımıza düşeni aldık. Birlikte o kadar acı verici anlar yaşadık ki, diğer insanlar bizimle birlikte olmadıkça anlayamazlar. Yine de insanlar hakkımızda bizden daha çok şey biliyorlarmış gibi konuşmaya devam ediyorlar. Gerçekte ne olduğunu bilmedikleri zaman, olayların belirli bir şekilde olduğunu söyleyip duruyorlar.”

“İddianın ortaya çıktığı günden beri, geri kalanımız yeniden direniyoruz. Bu ağrı daha ne kadar devam edecek? Böyle durumlarla daha kaç kez yüzleşmemiz gerekecek? Bu deneyimden kazandığım yaralardan gerçekten kurtulabileceğimi sanmıyorum. Doğru olmayan bir söylenti yüzünden yedi yıllık beraberliğimizin bu kadar lekelendiğinden yırtıldım. Asla kabadayılık yapmadığım birine zorbalık yapmamdan korkuyorum. Yapmadığımız şeyleri yaptığımıza herkesin ikna olmasından korkuyorum.”

“Yine, takımda hiçbir zaman zorbalık veya fiziksel / sözlü taciz olmamıştır. Hepimiz aynı zorluklardan geçtik. Lütfen üyelere ve hayranlara ulaşmaktan artık nefret istemiyorum. Ailelerimizin, hayranlarımızın ve arkadaşlarımızın bu sorunu bizimle çözmeye çalışırken destek olmaktan fazlasını yaptıklarını biliyorum. Sevdiklerimin daha fazla acı çekmesini istemiyorum. Ve bunu yapmak için, bunun üstesinden geleceğim ve gerçeği ortaya çıkaracağım.”

— Yena

Lee Hyunjoo’nun iddiası APRİL üyelerinin iddialarıyla büyük ölçüde çeliştiği için gerçek örtülü kalıyor. DSP Media, eski üyeye karşı alınan yasal işlemle ilerlerken, ancak APRİL ve Lee Hyunjoo hayranları, yalnızca soruşturmanın yakında üyeler arasında gerçekte ne olduğunu ortaya çıkaracağını umabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu