K-Magazin

BTS, TWICE, BLACKPINK, TXT, SHINee, IU ve Daha Fazlası Gaon’dan Platinum Sertifikaları Aldı

Gaon Chart, en son resmi sertifikalarını duyurdu!

Kore Müzik İçeriği Endüstrisi Derneği 2018’de albüm satışları, şarkı indirmeleri ve çevrimiçi akış için yeni bir sertifika sistemi uyguladı. 1 Ocak 2018’de veya sonrasında piyasaya sürülen müzikten başlayarak, Gaon Chart şimdi 250.000 satışa ulaştıklarında albümlerin platinini onaylarken, bir milyon veya daha fazla kopya satan albümler “milyon” sertifikası alıyor.

8 Nisan’da, TWICE’ın “Eyes Wide Open” ve TXT’nin “minisode1: Blue Hour” unun 500.000’i aşan çift platin sertifikasına sahip olduğu, SHINee’nin “Beni Arama” nın ise 250.000’i aştığı için platin sertifikasına sahip olduğu açıklandı.

Şarkılar, 2,5 milyon indirmeye ulaştığında indirmeler için platin sertifikası alır. Chungha’dan “Gotta Go”, Taeyeon’dan “Four Seasons” ve BTS’den “Boy With Luv” artık platin sertifika aldı.

Akış için Platin sertifikası, bir şarkı 100 milyon akışı aştığında elde edilir. Maktub’un “To You My Light” ve AKMU’nun “Kalp kırıklığını nasıl sevebilirim, sevdiğim kişi sensin” her biri 200 milyonu aşan çift platin sertifikası aldı. BLACKPINK’in “How You Like That”, Sandeul’un “Slightly Tipsy”, Oh My Girl’ün “Dolphin” i, IU’nun “Give You My Heart” ve Maroon 5’in “Memories” ürünü platin sertifikalı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu