K-Magazin

K-Pop Endüstrisi Uzmanları, İdollerin ve Ajansların Hayran Kurgu Hakkında Gerçekten Nasıl Hissettiklerini Açıkladı

Hayranlar K-Pop’un ilk neslinden beri hayran kurgu yazıyorlar, ancak yıldızlar bu konuda ne düşünüyor?

Bu yılın başlarında, BewhY ve Son Simba gibi Koreli yıldızlar, hayran kurguları yazan K-Pop hayranlarına seslenmeye başladı – peki çoğu idol ve ajans bu konuda gerçekten ne düşünüyor? Yeni bir röportajda, iki K-Pop endüstrisi uzmanı gerçeği ortaya çıkardı.

Kariyeri boyunca Dragon J (How to Become a K-Pop Star kitabının yazarı), K-Pop yöneticiliğinden kız grubu eğitim yöneticiliğine ve bir Kore eğlence şirketinde iş geliştirme başkanlığına geçti. YouTuber In Ji Woong da eski bir idol eğitmeni ve şu anda K-Pop koreografisini yönetiyor.

Bu kadar uzun süre idollerle çalıştıktan sonra, bu iki K-Pop profesyoneli yıldızlarla ve ajanslarla düşünceleri hakkında konuşmak için çok zaman harcadı. AYO ile YouTube’da yeni bir “Yorum Savunucuları” videosunda, hayran kurgu üzerine düşüncelerini tartıştılar.

“Ajanslar RPS’yi biliyor mu? Ajansların RPS’yi dava ettiğini duydum, sadece söylemiyorlar mı?”

– AYO yorumcusu

RPS, Kore’de “Gerçek Kişi Eğik çizgi” nin kısaltması olan yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Bu terim, idoller ve diğer gerçek kişiler hakkında yazılmış açık, cinsel ve genellikle uygunsuz hayran kurgu öykülerini ifade eder. Ocak ayında BewhY, #RPSisSexualAssault hashtag’ini yaydıktan sonra hayran kitlesiyle tartışmaya girdi. Son Simba, RPS’yi suçlu olarak yazan hayranları cezalandırmak için bir dilekçe paylaşarak ona katıldı.

Yaratılan durumu görmezden gelemezsiniz. Hikayelerini ve gerçek insanların çizimlerini yaratan ve satan insanlar var. Sapkınlığı savunuyorlar ama onu gizlemeye çalışan insanlar var mı?

– Simba Son

Ajansların bu tür hayranları bilip bilmediğine gelince, In Ji Woong, konu hakkında birkaç şirkete bilgi verdiğini söylüyor. Elbette, ajansların kendileri habersiz olsun ya da olmasın, birçok idol konuyla ilgili her şeyi biliyor. Ji Woong, idollerle çalışırken birçok yıldızın RPS’nin bir sonucu olarak “acı çektiklerini” itiraf ettiğini açıklamaya devam etti.

Aslında ajanslara bundan çok bahsettim. Sahnede birlikte çalıştığımızda idoller bana RPS yüzünden kendileri için ne kadar zor olduğunu ve bundan nasıl zarar gördüklerini anlatıyorlar.

-İn Ji Woong

Bunun da ötesinde, koreograf ve eski idol eğitmeni, bazı ajansların RPS’yi olumlu bir şey olarak gördüğünü ve şirketlerin “birçok insanın RPS aracılığıyla hayran olduğunu” iddia ettiğini söylüyor. Ancak In Ji Woong’un görüşüne göre, “[RPS] yüzünden hayran oldularsa, ilk etapta masum hayranlar değiller.”

Ajansların gerçekten hayran kurgu yazarlarına dava açıp açmayacağına gelince, Dragon J, şirketinin herhangi bir yasal hak talebinde bulunup bulunamayacaklarını görmek için RPS’yi kontrol ettiğini söylüyor. “Şirketimizdeki bir sanatçı incinir ve acı çekerse, ona karşı hemen yasal işlem başlatırız” diye açıkladı.

 

koreaboo.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu