K-Pop SözlükK-Wiki

K-Pop Subunit Ne Demek?

K-Pop hakkında en çok merak edilen terimlerden biri de subunit. Biz de herkesin çok merak ettiği subunit’i araştırdık. Peki nedir subunit?

K-Pop Subunit Ne Demek?

Subunit’in Türkçe kelime anlamı alt birim demektir. Bildiğiniz gibi normalde K-Pop grupları şu şekilde kurulurlar: Stajyer dönemlerinde sanatçıların bir araya gelmesi veya müzik şirketlerinin stajyerlerini seçip onlardan grup oluşturmasıyla. Subunit içinse durum biraz farklı.

Subunit halihazırda varolan bir gruptan yeni bir grup veya birden çok grup çıkarılmasıdır. K-Pop grupları farklı yeteneklere sahip üyelerden oluşuyor; Rapçi, Vokal, Dansçı gibi.

Mesela diyelim ki bir şirket X adında 10 kişilik bir grubun 4 rapçisini aldı ve bu 4 üyeden yeni bir grup kurup adına da X-Rap verdi. Bu grup X grubuyla beraber şarkı çıkartmaya devam ederken X-Rap grubu adı altında sadece Rap türünde müzikler çıkaracaklardır.

İllaki müzik türlerine göre ayrılmasına gerek yoktur mesela bir grubun Japon üyeleri alınıp Japonca şarkılar çıkaran yeni bir subunit de kurulabilir.

Subunit’e Bir Örnek

Üst fotoğraftaki subunit NCT 127 alt fotoğraftaki subunit WayV

Subunit’e verilebilecek en iyi örnek kesinlikle NCT grubu olur. NCT grubu bünyesinde 21 adet üye barındırıyor ve NCT’nin 4 adet alt birimi yani subunit’i var. Bunlar: NCT U , NCT 127, NCT Dream ve WayV

Aşağıdaki tabloda hangi NCT üyesi hangi subunit’de yer alıyor görebilirsiniz.

WayV’den örnek verelim. WayV subunit’i NCT’nin tüm Çinli veya Çince bilen üyelerinden oluşuyor. SM Entertainment NCT’deki tüm Çinli üyeleri alıp Çinli dinleyicilere özel WayV adında yeni bir grup kurmuş ve bu grup Çince şarkılar çıkartıyor hatta WayV’nin diğer bilinen isimlerinden biri de NCT China yani NCT Çin.

Sizlere kısaca subunit’in ne olduğunu anlatmaya çalıştık. Yazımızı beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu