K-Magazin

K-Pop Ajans Yöneticilerine Göre BLACKPINK’in Kız Grupları Arasında “Eşsiz” Olmasının Nedeni

Başarılarıyla ilgili belirli bir şey onları diğerlerinden ayırır.

BLACKPINK’in K-Pop’un en büyük başarı hikayelerinden biri olduğuna şüphe yok ve diğer K-Pop ajanslarından yönetmenler bile bunu kabul edebilir. İki ajans müdürüne göre, BLACKPINK’in K-Pop kız grupları arasında “eşsiz” olarak görülmesinin bir numaralı nedeni budur.

Bu günlerde, Yoon Seon Mi ve Yoon Ho Joon, Kisum ve Filipinler merkezli grup 1st.One gibi solistlerin arkasındaki 2019’da kurulan FirstOne Entertainment’ın iş direktörleridir. Ancak ondan önce, Wonder Girls, 2PM ve Miss A gibi sanatçıların sorumluluğunu üstlenerek JYP Entertainment’ta birkaç yıl çalıştılar. YouTube’da AYO ile yeni bir “Comment Defenders” videosunda Yoon Seon Mi ve Yoon Ho Joon, BLACKPINK’i farklı kılan şey hakkında uzman görüşleri.

Bir AYO izleyicisi, BLACKPINK’in “tartışmalarından” birinin Güney Kore’nin en iyi üç kız grubundan biri olup olmadıkları olduğunu söylediğinde, Yoon Ho Joon rekoru düzeltmek için hızlı davrandı. “Kore’deki ilk üç kız grubu, yüzde yüz,” diye ısrar etti.

Böyle büyük bir grup, sadece on yılda bir ortaya çıkar, değil mi?

– AYO görüntüleyici

Doğal olarak, BLACKPINK’in dünya çapındaki başarısı, grubu hem Güney Kore’nin hem de dünyanın en büyüklerinden biri yapıyor. Bugüne kadar, Kore’de çok sayıda satış rekoru kırdılar, birkaç Billboard Hot 100 ilk 50 single’ı aldılar ve hem ulusal hem de uluslararası ödüller aldılar. Ancak Yoon Seon Mi, BLACKPINK’in başarısının onları gerçekten ayıran bir kısmının olduğunu söylüyor.

Yoon Seon Mi, “Kore’deki fandom erkek grupların etrafında büyüdü,” dedi, “Ve erkek grubu fandomları K-Pop’un denizaşırı ülkelere yayılmasında büyük rol oynadı.” BTS gibi mevcut en iyi grupların uluslararası yıldızlar haline gelmesinden önce bile, Güney Kore dışındaki tanınmış K-Pop gruplarının çoğu her zaman erkek grupları olmuştur. Yoon Seon Mi “BLACKPINK bunun üstesinden geldi” diyor.

Bence [BLACKPINK] olağanüstü.

– Yoon Seon Mi

Kadın yönetmen, BLACKPINK’in eskiden ağırlıklı olarak erkeklerin hakim olduğu bir pazarda denizaşırı ülkelerde geniş kapsamlı bir güce sahip olduğunu ve onları “kız grupları arasında neredeyse benzersiz” yapan da bu olduğunu açıkladı.

Yoon Ho Joon’un görüşü de aynı duyguya kapıldı ve BLACKPINK’in dünya çapındaki başarısının Kore kültürünün bir bütün olarak yayılmasına nasıl yardımcı olduğuna dikkat çekti. “Küresel tanınırlıkları ve hayranlıkları ile kültürümüzü bu şekilde denizaşırı ülkelere yayabilecekleri açısından, kesinlikle ilk üçte” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu