K-Medya

Eric Nam, AAPI Topluluğunda Nasıl Müttefik Olabileceğinizi ve #StopAsianHate’in Nasıl Olduğunu Paylaşıyor

“Bunun sürekli bir konuşma olmasına ihtiyacımız var. Bu acı verici. Zor. Hiç kimse bunun kolay olacağını söylemedi ama yapılması gerekiyor. “

Bloomberg ile bir röportajda, Koreli Amerikalı şarkıcı-söz yazarı ve girişimci Eric Nam, memleketi Atlanta, Georgia’da meydana gelen toplu silahlı saldırı olayına yanıt olarak Asyalı Amerikalılara yönelik nefret suçlarının artışından bahsetti. Kendisini, arkadaşlarını ve şehri nasıl derinden etkilediğini paylaştı. Olayla sarsılanların sadece kendileri değil, her yerde Asyalılar olduğunu açıkladı.

Eric, Amerika’da büyüyen deneyimini kısaca paylaştı. Yıllarca mikro saldırıları ve hatta bazı ırkçılığı nasıl bir kenara bıraktığını açıkladı. Artık onu görmezden gelmenin onu normalleştirdiğini anlıyor.

Bir yetişkin olarak ve özellikle Asya nefret suçlarının meydana gelme ve ciddiyet ve ne kadarının gerçekleştiği açısından gerçekten fırlayıp yükseldiği son bir yılda bile, bu konuşmaları yapmanın bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. bu tamam değil. Hadi bunun hakkında konuşalım. Neden tamam değil? Düzeltmek için ne yapabiliriz?

– Eric Nam

Bu konudaki ağırlık ve ciddiyetten dolayı bu konuyla ilgili haber kaynakları aracılığıyla kamuoyuna konuşmaktan endişe duyduğunu açıkladı. Tüm cevaplara sahip olmasak da sadece sohbet etmenin bir fark yaratabileceğini kabul etti.

Her şeyden önce, bu konuşmaları yapmanın inanılmaz derecede önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun sürekli bir konuşma olmasına ihtiyacımız var. Bu acı verici. Zor. Hiç kimse bunun kolay olacağını söylemedi, ama yapılması gerekiyor. Bence ilgi çekici ve adımların ne olduğunu anlamak için sabırlı olmak … Bence bu bizi ileriye götürmek için ilk adım.

– Eric Nam

Eric, yerel topluluğunuza dahil olmanın doğru yönde atılmış bir adım olduğunu söyledi. AAPI (Asyalı Amerikalılar ve Pasifik Adalılar) topluluğunun müttefiki olmak, Asyalı arkadaşlarınızı dinlemek ve onların yanında olmak kadar basit olabilir.

Değişim için bir katalizör olabilirsiniz. Dolayısıyla, yerel taban düzeyinde dahil olmak, topluluğunuzdaki insanları dahil etmek, Asya, Asya Amerikan işletmelerini, arkadaşlarınızı ve müttefiklerinizi desteklemek ve gerçekten bir kulak veya omuz veya sadece bir arkadaş olmak.

– Eric Nam

Eric, bir tanıdığın nasıl ulaştığına dair bir örnek paylaştı ve Asyalı veya Asyalı Amerikalı olmanın nasıl bir şey olduğunu asla anlamasalar da, topluma mümkün olan her şekilde yardım etmek istediklerini söyledi. “Bu kendi içinde çok güçlüydü ve bence çoğumuzu bu konuşmaları yapmaya devam etmeye teşvik ediyor.”

Son olarak, “değişimi teşvik etmek ve gerçekten kolaylaştırmak için sahada çalışan” kuruluşlara finansal olarak para verilebiliyorsa, bunu yapmaları gerektiğini söyledi. Örnek olarak, GoFundMe’nin Asyalı Amerikalı kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ortaklık kurduğundan bahsetti. Kişinin AAPI deneyimi konusunda daha eğitimli olmasına ve topluma daha iyi bir müttefik olmasına izin veren birçok kaynağın mevcut olduğunu söyleyerek sözlerini bitirdi.

Eric’in Bloomberg ile yaptığı röportajın tamamını aşağıda izleyebilirsiniz:

Kaynak : Koreaboo

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu