K-Magazin

Savcılık, Seungri’nin en iyi eğlence şirketi çalışanlarından birini tehdit etmek için çete üyelerini harekete geçirdiğine dair CCTV kanıtını sundu

19 Şubat sabahı, eski Big Bang üyesi Seungri hakkında, fuhuş arabuluculuğu, zimmete para geçirme ve yasadışı denizaşırı kumar vb. suçlardan soruşturma başlatıldı.

Duruşmada, savcılık sanığın, 9. mahkeme duruşması sırasında Seungi’ye yöneltilen yeni suçlamalar hakkında, çete bağlantılı tehdit ve şiddet ile ilgili kanıt sunmaları istendi. Savcılık, söz konusu olayın meydana geldiği 30 ~ 31 Aralık 2015 tarihli CCTV görüntülerini sundu. Bu CCTV görüntülerine göre, Seungri’nin bir içki tesisindeki özel bir odada kurban olduğu iddia edilen kişiyle konuşurken görüldüğü görülüyor. Daha sonra, aralarında Seungri’nin Kakao sohbet odalarının üyelerinden biri olan Jung Joon Young ve Choi Jonghun ‘un da içinde olduğu birkaç kişi daha geldi. 10 dakika sonra, eski ‘Burning Sun’ CEO’su Yoo In Suk’da olay yerine geldi.

Yoo In Suk’un gelmesinden kısa bir süre sonra, çete üyesi olduğundan şüphelenilen 4 kişi daha geldi. Bir süre sonra, 4 çete üyesi daha geldi. Daha sonra failler kurbanla birlikte dış mekan CCTV görüntülerinde beraber göründüler. 6 ~ 7 dakika sonra, polis olay yerine geldiğinde, çete üyeleri çoktan olay yerini terk etmişti.

Ayrıca, 19 Şubat tarihli basında çıkan haberlerde, bu olay sırasında Seungri’nin partisi tarafından şiddetle tehdit edilen iki kurbandan birinin en iyi eğlence ajanslarından birinin çalışanı olduğu iddia edildi.

Savcılık görüntülerden sonra, Seungri’nin ertesi gün bir grup sohbet odasına gönderdiği KakaoTalk mesajlarının kanıtlarını sunmaya devam etti. Bu mesaj dizisi eski YG Entertainment baş yapımcısı Yang Hyun Suk ve diğer eğlence ajansının (iddia edilen kurbanın) baş yönetim görevlisi hakkında bilgi içeriyordu.

Bu arada, sanık tarafı (Seungri’nin tarafı), savcılık tarafından sunulan yukarıdaki kanıtların doğruluğunu büyük ölçüde reddetti. Seungri’nin tarafı şu anda 9 suçun 8’ini reddediyor ve yalnızca (kısmen) denizaşırı yasadışı para transferi suçunu kabul etti.

Ayrıca Seungri’nin Kakao sohbet odası üyelerinden Jung Joon Young’ın 10. duruşmaya tanık olarak katıldığı da bildirildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini merak ediyoruz, yorumlarda bizimle paylaşabilirsin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu