K-Pop

BTS’den Jimin’in “Bahar Günü” ndeki solo dansı, Koreli kültür ve sanat araştırmacısından tam not aldı.

“Jimin, ana dal olarak dans eğitimi almış olmasından büyük ölçüde etkileniyor ve dans ustalığını K-pop duyarlılıkları ile birleştiriyor.”

15 Şubat’ta, Kore Kültür ve Sanat Derneği’nden Koreli bir kültür ve sanat araştırmacısı Youngin Jo’nun BTS’in dansları ve koreografisine dair bir incelemesi Weverse dergisinde yayınlandı. Youngin Jo’ya göre BTS’nin koreografisi, müzik endüstrisinde yarattığı önemli kültürel fenomen nedeniyle dikkate değer. Dünyanın en büyük erkek grubu, mesajlarını iletmek için hem müziklerini hem de danslarını herhangi bir dil engeli olmaksızın kullanıyor.

Araştırmacı, “Blood, Sweat & Tears” ı Kore geleneksel dansı olan sabangchigi ile ve “Boy With Luv” ile başka bir geleneksel dans olan ganggangsullae’yi karşılaştırdı.

Bu incelemede, bir üyenin solo performansı vurgulandı. BTS’nin ana dansçısı ve baş vokalisti Park Jimin ve “Bahar Günü” ndeki solo dansı…

Youngin Jo’ya göre, “Jimin’in ‘Bahar Günü’ndeki solo dansında, bacaklarını çekmek için kullandığı kuvvetle orantılı olarak ayaklarını gökyüzüne doğru kaldırıyor. Ağırlık merkezini değiştirme şekli ve kolları ile her adım arasındaki bağlantı hareketi, modern ve Kore yorumlayıcı dansında bulunan hareketlere çarpıcı bir şekilde benziyor. “

Araştırmacı ayrıca, Jimin’in ana dal olarak dans eğitimi almış olmasından büyük ölçüde etkilendiğini ve yeni olasılıkların kilidini açmak için dans ustalığını K-pop duyarlılıklarıyla birleştirdiği sonucuna varıyor.

Jimin, Güney Kore’de modern dans eğitimi aldığı prestijli bir sanat okulu olan Busan Sanat Lisesi’nden “Modern Dansın En İyi Dansçısı” olarak mezun oldu. Jimin müthiş bir dansçı, çekici ve çok yetenekli.

Jimin, eşsiz yeteneğini kullanarak bale, hip-hop, popping, çağdaş, akrobasi ve hatta geleneksel Kore dansları gibi farklı türleri rahatlıkla birleştirebilir.

Şubat 2019’da, 2018 Melon Müzik Ödülleri’ndeki ikonik Kore hayran dansı performansı için Kim Baek Bong Kore Fan Dansı Koruma Topluluğu’ndan bir teşekkür plaketi aldı. Jimin, Kore fan dansının dünya çapında statüsünü ve estetik değerini yükseltmeye yardımcı olan bir Kore dansını güzelce yorumladı.

Jimin hareketleri performanslarına her zaman farklı dans geçmişlerinden geliyor. Profesyonel bale dansçıları, çağdaş dansçılar, kültürel dansçılar, K-pop dansçıları hepsi Jimin’in dansına olumlu tepki veriyor.

Jimin geçmişte aldığı dans eğitimi ve çeşitli dans türlerine hakim olmasından dolayı takdir ediliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu