K-Pop

BTS, ABD ‘Triple Platinum Sertifikası’ Kazandı

BTS, dijital single’ları ‘Dynamite’ ile Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği’nden (RIAA) ‘Triple Platinum’ sertifikası aldı.

RIAA, 2 Kasım’da resmi web sitesinde, “‘Dynamite’ın 18 Ekim itibariyle 3 milyondan fazla satan müziğe verilen ‘ Triple Platinum’un resmi sertifikasını aldı.” dedi.

‘Dynamite’ disko pop türünün hafif bir dans şarkısıdır. . Ağustos ayında duyurulmasından bu yana bir yıldan fazla olmasına rağmen, hala dünya çapında popülerlik kazanıyor.

RIAA’ya göre, ‘Dynamite’a ek olarak, geçen yıl 20 Kasım’da yayınlanan ‘BE’ albümü ve ‘Life Goes On’ adlı başlık şarkısı da 21 Ekim itibariyle sertifikalı eserler listesinde yer aldı.

‘BE’ 1 milyondan fazla albüm satışı kaydetti ve ‘Platin’ sertifikasını aldı. ‘Life Goes On’ ayrıca 500.000’den fazla satan müziğe verilen ‘Altın’ sertifikasını aldı.

Dijital single ve albüm satışlarına göre, RIAA Altın (500.000’den fazla birim), Platin (1 milyon adetten fazla) olarak, Multi-Platinum (2 milyon adetten fazla) ve Elmas (10 milyon adetten fazla) olduğu zaman sertifikalar verilmektedir.

Bu rakipsiz müzik satışlarının sonucudur. Birim sayımı, albüm (fiziksel/dijital) satışlarını, dijital indirmeleri, ses ve video akışını ağırlıklandıracak şekilde yapılır.

BTS daha önce dijital single’ı ‘Butter’ ile RIAA ‘Double Platinum’ sertifikasını almıştı. ‘En kısa sürede sertifika alma’ rekorunu kırdı.

Koreli bir şarkıcı olarak, aynı zamanda ‘çoğu sertifika’ rekorunu da elinde tutuyor. Toplam 3 albüm ve 5 şarkı ile BTS, ‘Platinum’ ve daha yüksek sertifika aldı.

Kaynak
Dispatch

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu