K-DramaK-Magazin

Oyuncu Yoon Yeo-jeong (74) ‘Minari’ Filmiyle İngiliz Akademi Ödüllerini Kazanmayı Başardı.

Yoon Yeo-jeong, 12’sinde düzenlenen 74. İngiliz Akademi Film Ödülleri’nde ‘Minari’ filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı.

‘Minari’de büyükanne Sun-ja rolünü oynayan Yoon Yeo-jeong ödülü aldıktan hemen sonra güldü ve “Merhaba İngiltere, ben Koreli aktör Yoon Yeo-jung, ne diyeceğimi bilmiyorum.’ dedi.

Yoon Yeo-jung, “Edinburgh Dükü’nün (Gong Philip) ölümüne taziyelerimi gönderiyorum. Bu ödül töreni için özellikle minnettarım, çünkü asil İngilizler beni tanıdı. Merhabalar” dedi.

Yeo-Jung Yoon, “The End’den Niam Algar”,”Girl’s Story’den Cora Ali”,”Borat Subsequence Movie Film’den Maria Bacalova”,”Judas and the Black Messiah’dan Dominic Fishbag” ve “County Lines’tan Ashley Matherke” ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ne aday gösterildi.

Minari “Buttercup” türkçesi “Düğün Çiçeği”, umut arayışı içinde tanımadığı bir ülke olan ABD’ye giden Koreli bir ailenin çok özel bir yolculuğunu anlatıyor. Sundance Film Festivali Jüri Ödüllerinden Altın Küre’den En İyi Yabancı Film Ödüllerine kadar dünya çapında 85 taç kazandı.

Bu muhteşem filmin tanıtım videosu;

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu