K-LİSTE

Yeni K-Pop Takipçilerinin Bilmiyor Olabileceği Eski K-Pop Gruplarından 7 İkonik An

K-pop dünyayı kasıp kavurmadan ve ana akım haline gelmeden önce, bu zengin türün Hallyu (Kore kültürünün yayılması) dalgasına öncülük eden gruplar sayesinde gerçekten çiçek açmaya başladığı zamanlar vardı. Bu, endüstrinin birkaç yıl önce tanık olduğu önemli anların adil bir payıyla sonuçlandı.

Yeni K-pop meraklıları, Amerika Birleşik Devletleri’ne hâkim olan ve dünyanın diğer bölgelerinde giderek genişleyen yeni gruplara daha çok dahil olabilirken, eski hayranlar hala gün içinde en sevdikleri idollerle paylaştıkları muhteşem zamanları anımsatıyor.

İşte yeni K-Pop takipçilerinin bilmiyor olabileceği eski K-Pop gruplarından 7 ikonik an!

1 – H.O.T 1 milyon albüm sattığında

Doğru, OG idolleri H.O.T, bir milyon satan albüme sahip olma unvanını ilk elde edenlerden biriydi. Bunu “We Hate All Kinds of Violence” adlı ilk albümleriyle başardılar. Single’ları “Candy” anında hit oldu ve 1996 Altın Disk Ödülleri’nde En İyi Yeni Sanatçı ödülünü aldılar. Mükemmel bir kariyer başlangıcı hakkında konuşun!

2. Wonder Girls, Billboard’un Hot 100 listesinde “Nobody” ile yer aldığında

İngilizce versiyonunun yayınlanmasının ardından, “Nobody“, 76. sırada yer alan ve çok beğenilen listeye giren ilk K-pop şarkısıydı. Wonder Girls’ün tarihi başarısı, K-pop’u Amerikan müzik endüstrisine tanıttı ve Bu tür, süreçte pek çok meraklı yeni hayran kazandı.

3. f(x) yağmur altında “LaChaTa” gerçekleştirdiğinde

F (x) ‘in 10. yıl dönümü birkaç hafta önce kutlandığında, bu gerileme mükemmel bir şekilde uyuyor. Kızlar, KBS’nin 2009 “Açık Konseri” sırasında ilk single “LaChaTa” yı seslendirmek üzereyken, yağmur yağmaya başladı. Grup tüm performans boyunca gülümsedi ve hepimize hatırlamamız gereken bir sahne verdi.

4.KARA’nın “Mister” dansı viral hale geldiğinde

K-pop’daki birçok şey yıllar içinde viral oldu, ancak KARA’nın “Mister” ı kesinlikle kitaplardan biri. Şarkı, ünlü “popo dansı” koreografisi sayesinde hem Kore’de hem de Japonya’da büyük ilgi gördü. Aşağıdaki videoyu izlerken, kendinizi hemen sevimli dansa bağlayacaksınız!

5. Girls ’Generation,” David Letterman ile Geç Şov “da göründüğünde

Girls ’Generation,” Late Show with David Letterman “da bir ağ televizyonu görünümünden başlayarak ABD’de çıkışını yapan başka bir gruptu. Gösterinin müzikal konuğu olarak hizmet veren bayanlar, İngilizce single’ları “The Boys” un remixini yaptılar ve seyirciyi uçurup geceyi yüksek bir notla sonlandırdılar.

6. Orange Caramel, “Catallena” şarkılarına ilginç bir “Hah” eklediğinde

Dürüst olmak gerekirse, bu tamamen kendi adına konuşuyor. Orange Caramel, kendine özgü konseptleriyle bilinir ve bu sefer kendilerini aştılar. Şarkı başladığında üçlü, bir üyeden diğerine giderek daha tizleşen keskin bir “Hah” çıkarır. Sonuç olarak, bu önemli giriş, piyasaya sürüldükten sonra bu parçanın popülaritesini artırdı.

7. 2NE1, 2015 Mnet Asya Müzik Ödülleri’nde performans sergilediğinde

Bu istisnai anda çok fazla duygu hissedildi. Pek çok hayran, aradan sonra 2NE1’in geri dönüşünü bekliyordu. CL, solo performanslarıyla sahneyi ateşe verirken, hiç kimse aynı gece dörtlü bir araya gelmeyi beklemiyordu. Dört üyenin de ortaya çıktığı dakika, kalabalık çılgına döndü ve kızlar bir ömür boyu performans sergiledi. OT4’ü bir sahnede görmemiz belki de son kez olsa da, hala aksini kanıtlamayı umuyoruz.

Daha yeni bir K-pop stan mısınız? Yukarıda listelenen ikonik anlara ne kadar aşinasınız? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!

Kaynak
soompi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu