K-MagazinUncategorized

7 BTS Üyesi, Askerliklerini Ertelemek İçin Resmi Olarak Başvurdu.

Aralık 2022’ye kadar 7 üye olarak performanslarına devam edebilirler.

Tüm BTS üyeleri askerlik yaşını 30’a kadar ertelenmesi için başvuruda bulundu.

Bu haber, Kore Ulusal Meclisi’nin, kültürel açıdan etkili ve popüler sanatçıların askerlik hizmetlerini gönüllü çalışmayla değiştirmelerine olanak tanıyacak olan Askerlik Hizmeti Yasasında yapılacak bir revizyonu görüşmek üzere toplandığına dair haberlerin ardından geldi.

Çoğu Koreli erkek yaşı 28 olunca askere gitmelidir, ama BTS’e daha önce, beşinci sınıf Kültürel Liyakat Nişanı olan Hwagwan Kültür Nişanı aldıkları için askerliklerini 30 yaşına kadar ertelemesine izin verilmişti. Eğer askerliklerinin ertelenmesine izin verilirse, BTS’in en yaşlı üyesi Jin’in askerliğini 22 Aralık 2022’ye kadar erteleme fırsatı olacak. Başvuruları kabul edilmeseydi Jin, 2021 Aralık ayında askerliğe gönderilecekti.

Arirang’a göre Jin 2022 Aralık ayında askerliğe gidene kadar BTS tüm üyeleriyle beraber performans göstermeye devam edecek.

Tüm üyeler askere alınmayı ertelemek için başvurduğundan, her bir üye 30 yaşına gelene kadar grupla performans gösterebilecek ve askerlik hizmetine başlamak zorunda kalacak.

Kaynak: Koreaboo

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu