K-Medya

Savcılık, YG Entertainment Kurucusu Yang Hyun Suk’un Bir Muhbiri Neyle Tehdit Ettiğini Açıkladı

“…senin gibi bir çocuğu öldürmek benim için çok da önemli değil.”

Daha önce eski iKON üyesi B.I’s sırasında, bir muhbir nedeniyle polisin B.I tarafından yapılan bir uyuşturucu satın alımı hakkında bilgi aldığı ortaya çıkmıştı. 2020 yılında B.I. negatif çıkan bir uyuşturucu testi yapıldı. Ancak, 2019 yılında suçunu kabul etmesi nedeniyle davası halen kovuşturmaya gönderildi. Negatif uyuşturucu testi sonuçlarından sonra beraat etmedi ve suçlamalar düşürülmedi. B.I’ın ilk deneme tarihi 9 Temmuz 2021 olarak belirlendi.

Öte yandan, daha sonra eski stajyer Han Seo Hee olduğu ortaya çıkan muhbir, YG Entertainment’ın kurucusu Yang Hyun Suk tarafından ifadesini gözden geçirmesi için tehdit edildi. Yakın tarihli bir mahkeme duruşmasında polis, adamın onu nasıl tehdit ettiğini ortaya çıkardı. 13 Ağustos 2021’de Yang Hyun Suk için tehdit ve suçu örtbas etme girişimleriyle ilgili bir mahkeme davası açıldı. Savcılık, Yang Hyun Suk’un muhbiri gerçekten tehdit ettiğini ortaya çıkarmasına rağmen, Yang Hyun Suk tüm iddiaları reddetti. Duruşmada hazır bulunmadı, ancak avukatı aracılığıyla savunmasını yaptı.

Savcılık, Yang Hyun Suk’un YG Entertainment’ın yönetim destek ofisi başkanı olan Bay Kim tarafından rapor edildiğini ve daha sonra Han Seo Hee’nin tutuklandığını ve B.I’nin uyuşturucu kullanımı hakkında bir açıklama yaptığını ortaya çıkardı. Daha sonra, Yang Hyun Suk, Han Seo Hee ile bir araya geldi ve onu aşağıdakilerle tehdit etti.

İyi bir çocuk olmalısın, kötü bir çocuk olamazsın. Tüm kayıtları görebiliyorum. Öyleyse ifadenizi değiştirin. Eğlence sektöründe kalacak birine benziyorsun ama senin gibi bir çocuğu öylece öldürmek benim için çok da önemli değil.

– İddiaya göre Yang Hyun Suk tarafından söylendi

Ancak Yang Hyun Suk’un avukatı onun adına suçsuz olduğunu iddia ettiği ve herhangi bir tehdit olmadığını iddia ettiği için duruşma ertelendi. Ayrıca, bu dava için iddia makamı tarafından sunulan delillerin, iddia edilen tanığın tahliyesi için delillerle karıştırıldığını ve bu nedenle, uygun bir şekilde savunma yapabilmeleri için delillerin açıkça ayrıldığı başka bir dava için temyize başvurduklarını ileri sürmüşlerdir. Bu kabul edildi ve 17 Eylül 2021 için bir deneme yapıldı.

“Tanık tahliye” davasıyla ilgili olarak, Yang Hyun Suk, Han Seo Hee’nin o zamanki ajansının CEO’su ile bağlantıları aracılığıyla Han Seo Hee’yi yurtdışına göndermeye çalışmakla da suçlandı. Ancak, söz konusu CEO şu anda kaçak.

Davayla ilgili daha fazla güncelleme için bizi izlemeye devam edin.

Kaynak
koreaboo

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu