K-Magazin

ATEEZ’den San Feminizmi Desteklediği İçin Viral Oldu ve ATINY’ler Onunla Gurur Duydu

Son zamanlarda, Güney Koreli Olimpiyat okçusu An San, anti-feminist erkek toplulukları tarafından “feminist olduğu” gerekçesiyle eleştirildi.

Bunun ana nedeni, bir netizen ona saçlarını neden kısa tuttuğunu sorduğunda, basitçe “Çünkü rahat” yanıtını vermesiydi. Bu erkek topluluk sitelerindeki insanlara göre, kısa saç feminizmin bir işaretiydi. ( ??? :D)

Bununla birlikte, tamamı kadınlardan oluşan bir koleje gitmesi, bir MAMAMOO hayranı olması ve Sewol Feribot kazasını anan rozetler takması da görünüşe göre onun “radikal feminist” olarak görülmesinin nedenleri.

Bu netizenlerin onun feminist görüşlerinden şüphelenmelerinin bir başka nedeni de, başlangıçta feminist çağrışımları olmasa da, şimdilerde feminist hareketle ilişkilendirilen “oh-jo-oh-eok” ve “ung-aeng-ung” kelimelerini kullanmasıdır. Bu kelimeler genel olarak Koreli gençler arasında yaygın olarak kullanılmaktadır.

An San, bu anti-feministlerden aldığı nefret ve eleştiriye rağmen, diğer insanlardan, özellikle de genç nesilden destek alıyor. Bununla birlikte, bugün erken saatlerde, ATEEZ’den San dolaylı olarak durumu gündeme getirdi ve sporcuya desteğini de gösterdi!

Universe uygulamasındaki mesajlaşma sistemini kullanan San, kısa saçı ne kadar sevdiğinden bahsetti (yakın zamanda kendi saçını kestirdi) ve ayrıca mesajlarında sözde “misandrist” (erkek düşmanlığı) terimini “오조오억” kullandı.

Bu, bazı insanlara tesadüf gibi görünse de, Koreli netizenlere göre kelime seçimlerinden neyi ima ettiği açıkça anlaşılıyor.

Desteği bazı insanlar için büyük bir olay gibi görünmese de, Güney Kore gibi muhafazakar bir ülkede feminizm hala oldukça radikal ve genellikle “erkeklerden nefret eden” bir hareket olarak kabul ediliyor ve herkes böyle şeyler hakkında konuşurken linçe uğrama riski altında. San’ın da bir idol olduğu göz önüne alındığında, özellikle bir davayı bu şekilde desteklemesi çok cesurca.

ATINY’ler, An San’a ve feminist harekete verdiği desteği gösterdiği için San’la inanılmaz gurur duyuyor ve anti-feministlerden bir miktar tepki almış olsa da, aldığı sevgi bundan çok daha ağır basıyor.

ATEEZ’den Choi San ile gurur duyuyor musunuz?
Hepiniz görüyorsunuz: Ateez nezaketleri ve pozitiflikleri nedeniyle her zaman viral oluyor! Bu onların kim olduklarını, rol model olduklarını ve olmayı arzuladığımız insanlar olduklarını gösterir! Onlar bu nesil için çok ilham verici!

Tokyo 2020 Olimpiyatları’ndaki başarılarından dolayı An San’ı tebrik ediyoruz! Çalışkan, başarılı insanların birbirini desteklediğini görmek mutluluk verici!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu