K-Medya

Başkan, Cheonghae Birimindeki Enfeksiyon Kümesinin Sorumluluğu Nedeniyle Ateş Altında

Muhafazakar ana muhalefet cumhurbaşkanlığı özürü talep ediyor + meclis soruşturması

Cheonghae deniz birimi üyeleri arasında büyük bir COVID-19 enfeksiyon kümesinin ardından Başkan Moon Jae-in’in Güney Kore silahlı kuvvetlerinin başkomutanı olarak sorumluluktan kaçtığına dair muhafazakar muhalefetten eleştiri artıyor.

Afrika açıklarındaki sularda korsanlıkla mücadele görevinde bulunan birliğin tüm üyeleri, kümelenme salgını nedeniyle Salı günü özel olarak düzenlenmiş çok amaçlı uçaklarla evlerine döndü. Milli Savunma Bakanlığı’na göre Çarşamba günü, 301 birlik üyesinden 270’i COVID-19 için pozitif test etti, yani yüzde 90’ı enfekte oldu.

Moon Salı günü yaptığı açıklamada, “Ordunun Cheonghae birimi üyeleri arasındaki COVID-19 enfeksiyonlarını ele alırken ihmalkar olduğunu inkar etmek zor” dedi ve bakanlığa ve ilgili kuruluşlara diğer denizaşırı birimlerin durumlarını kontrol etmelerini emretti. .

Başbakan Kim Boo-kyum ve Ulusal Savunma Bakanı Suh Wook, ünitedeki COVID-19 enfeksiyonlarına yeterince yanıt veremedikleri için özür diledi.

Başkan Moon Jae-in, Salı günü Cheong Wa Dae’deki Kabine toplantısında ulusal bayrağı selamlıyor. Cheong Wa Dae’nin izniyle

Bu itiraf, muhafazakar ana muhalefetteki Halkın Güç Partisi’nin (PPP) hükümete enfeksiyon kümelenmesiyle ilgili bir meclis soruşturması talep etmesiyle, Başkanın sorumluluğundan kaçtığı yönünde eleştirilere yol açtı.

PPP zemin lideri Kim Gi-hyeon Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Başkan devlet işlerinin tüm sorumluluğunu üstlenmeli” ve “halktan doğrudan özür dilemesi” gerektiğini söyledi.

Kim, “Savunma bakanı ve Genelkurmay Başkanı sorumlu tutulmalı ve derhal görevden alınmalı” diyen Kim, Başkan bunu reddederse Ulusal Meclis’in derhal değiştirilmesi için bir yasa tasarısı önereceğini de sözlerine ekledi.

Millet Meclisi Milli Savunma Komitesi üyesi olan bir grup PPP milletvekili, savunma bakanlığından donanma birlik üyelerine ve kapalı ortamlarda görev yapan diğer subaylara öncelikli olarak aşı yapılmasını talep ettiklerini, ancak bakanlığın “yalan söylediğini” ve bunu yapmadıklarını öne sürdüler. Cheonghae birimine aşı sağlamak.

Komite üyesi Rep. Ha Tae-keung, “Gönderilen bir askerin aile üyesi, Cheonghae biriminin hasta hizmet üyelerine ateşleri 40 santigrat dereceye ulaşmasına rağmen sadece grip ilacı verildiğini söyledi” dedi. .

Eleştirilerin ardından, Cumhurbaşkanlığı kamu iletişimi kıdemli sekreteri Park Soo-hyun, Başkan’ın olay için üzgün olduğunu söyledi.

Park, “Başkan Moon, ordunun birimin COVID-19 enfeksiyon vakalarını ele alma konusunda ihmalkar olduğunu söyledi ve kendisinin başkomutan olduğu gerçeği göz önüne alındığında, bu, davayı alçakgönüllülükle ele aldığı anlamına geliyor.” Dedi. Çarşamba günü YTN radyosu ile röportaj.

Park, “Cumhurbaşkanı, birimin yurt dışı görevi için ülke aşı programına başlamadan önce ayrılmasına rağmen, hükümetin daha sonra aktif önlemler alması gerektiğini söyledi. Sanırım bu sözü kendi kendine söylüyordu.”

Cheonghae deniz birimi üyeleri, Salı günü, eyaletin Seongnam’daki Seul Hava Üssünden Gyeonggi Eyaleti, Icheon’daki bir karantina tesisine taşınırken askeri bir otobüsün pencerelerinden dışarı bakıyorlar. Yonhap

Ulusal Meclise sunulan bir savunma bakanlığı raporuna göre, birim ilk enfekte bireyi 2 Temmuz’da keşfetti, ancak bu durumu Genelkurmay Başkanlığı’na (JCS) bir haftadan fazla bildirmedi. Semptom gösteren denizci sayısı 11 Temmuz’da 105’e yükseldi ve birim daha sonra durumu 12 Temmuz’da

JCS’ye bildirdi. Bakan Suh ve JCS Başkanı Won In-choul’un polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi sipariş etmesi üç gün daha sürdü. birliklerin yüzde 80’inden fazlasının enfekte olduğunu gösteren tüm birim üyelerinin sayısı.

Savunma bakanlığı bir basın açıklamasında Cheonghae birim birliklerinin tahliyesini övdüğü için eleştiriler Çarşamba günü arttı. Operasyonu “Vaha operasyonu” olarak nitelendiren bakanlık, operasyonu “şimdiye kadarki en kısa sürede misyonunu tamamlayan en büyük denizaşırı tıbbi tahliye operasyonu” olarak nitelendirdi.

Artan tepkiye rağmen, Cheong Wa Dae henüz ek yorumlar yayınlamadı. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Park Kyung-mee Çarşamba günü yaptığı bir brifingde, Başkan Moon’un yardımcılarına tahliyeye yardım eden ülkelere teşekkür etmelerini emrettiğini, ancak daha fazla yorumda bulunmadığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu