Editörün SeçimiK-LİSTE
Trend

Ana Vokalistler Gibi Şarkı Söyleyebilen 9 K-Pop Rapçisi

Her K-pop rapçisi rap yaparken her şeyini verir, bu yüzden yetenek seviyeleri şimdiden baş döndürücüdür. Bununla birlikte, performans yeteneklerinin ötesine geçen bazı rapçiler var – şarkı söylemek mutlaka iş tanımının bir parçası değil, ancak bu dokuz idolün vokalistlerle kemer sıkmasını engellemiyor!

1. MONSTA X’s Joohoney

Joohoney, dinleyicileri benzersiz şekilde heyecanlandırabilir ve rap becerileri kesinlikle dikkate değer. Bu yüzden “The King of Mask Singer”da görünmesi bazıları için sürpriz olmuş olabilir, ancak doğal sahne varlığı ve güzel ses tonuyla bir vokalist olarak onu öldürebileceğini kanıtladı. Tıpkı maskesinin dediği gibi, o gerçekten en iyisi!

2. (G)I-DLE’s Jeon Soyeon

Lider, ana rapçi, vokalist, yapımcı – Jeon Soyeon’un yetenek listesi hiç bitmeyecek gibi görünüyor! Sesi (G)I-DLE için ikoniktir, ancak son zamanlarda solo çalışmasıyla da kupalar kazanıyor. “Produce 101” programında geçirdiği süre boyunca vokaliyle övüldü ve hem şarkı söyleme hem de rap yeteneği tüm performanslarında açıkça görülüyor.

3. Stray Kids’ten Han

Stray Kids’ Han, en çok inanılmaz hızlı tempolu ve ritmik rap akışıyla tanınıyor olabilir, ancak şu anda K-pop’taki en iyi vokalistler arasında olduğu da tartışılabilir. Grubun çıkış öncesi yayınından “Kingdom: Legendary War”daki son aşamalarına kadar Han, vokal ve rap konusundaki ikili yeteneğiyle herkesi şaşırttı.

4. MAMAMOO’dan Moonbyul

MAMAMOO inanılmaz vokalleriyle tanınan bir grup, o kadar ki grubun selamlaması bile güzel bir armonik cümleden oluşuyor. Bu nedenle, ana rapçi Moonbyul’un da güzel bir şarkı söyleme sesine sahip olması şaşırtıcı gelmeyebilir. Doğal aralığı, baladlara çok uygun, rahatlatıcı bir tonla düşük ve tatlıdır.

5. BTOB’tan Minhyuk

Vokal bölümünde kendisini her zaman öldüren bir diğer grup olan BTOB üyeleri, en karmaşık armonileri bile söylerken kendilerini tutabiliyorlar. Minhyuk bir rapçi olarak kabul edilebilir ama vokalinin şakası yok! Bu cover 2014’ten ama Minhyuk’un ve maknae Yook Sungjae’nin vokallerinin muhteşem kombinasyonu bugün bile unutulmaz.

6. Weeekly‘den Zoa

Bu, TikTok’u ele geçiren parça ve bu şarkının tam bir bop olduğunu kanıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda tüm çaylak kız grubu Weekly’nin üyelerinin süper yetenekli olduğunu da gösteriyor. Maknae Zoa ana rapçi unvanına sahip olabilir, ancak tatlı ve istikrarlı sesi sayesinde onun ana vokal olduğunu düşündüğünüz için affedilirsiniz.

7. SEVENTEEN’ten S.Coups

H.O.T’un “Happiness” şarkısının bu cover’ı sadece lider ve ana rapçi S.Coups’un vokal hünerinden kısa bir kesit içeriyor, ama inanın bana – o harika bir vokalist. Vokal bölümünde gerçekten her şeyini verdiğini duymak istiyorsanız, “Ah! Love”, “Noktalı” EP’lerinden. S.Coups’un sesi, vokalistler Jeonghan ve Joshua’ya tam olarak uyuyor!

8. BLACKPINK’ten Jennie

BLACKPINK’ten Jennie, iyi bir nedenle hem ana rapçi hem de ana vokal unvanına sahip! BLACKPINK’in şarkılarında ve kendi solo çalışmasında pürüzsüz vokaller ve temiz rap dizeleri arasında zahmetsizce geçiş yapıyor, bu yüzden BLINK’leri her zaman tetikte tutuyor. Jennie gibi yapmak için sağlıklı bir doz yetenek ve sıkı çalışma gerekir!

9. BTS’ten J-Hope

Bu liste BTS’in çok yetenekli rapçisi, vokalisti ve dansçısı J-Hope olmadan eksik kalır. Doğal ritim duygusu ve güzel melodik sesi, hem rap hem de şarkı söylemeye mükemmel bir şekilde uyuyor, öyle ki ikisini kusursuz bir şekilde BTS üyesi ve solo sanatçı olarak çalışmalarına harmanlayabiliyor.

Hem rap hem de vokal yapabilen başka K-pop sanatçıları düşünebiliyor musunuz? Yorumlarda bize bildirin!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu