Editörün Seçimi
Trend

K-Pop tehlikeli mi? K-Pop gençleri intihara mı sürüklüyor?

K-Pop tehlikeli mi? K-Pop cinsiyetsizleştirme projesi mi? K-Pop gençleri intihara mı sürüklüyor? K-Pop’a olan ön yargıyı ne zaman kıracağız?

Son yıllarda dünyayı kasıp kavuran K-Pop’a olan nefret ve ön yargı gün geçmiyor ki artmasın. Özellikle Türkiye’deki K-Pop fanlarının bu durumdan ne kadar mutsuz ve rahatsız olduğunu anlatmamıza gerek yok. Bu yazımızda özellikle ülkemizdeki K-Pop’a olan ön yargı ve nefreti ele alacağız.

K-Pop’un asıl amacı nedir?

Aslında bu sorunun cevabı çok basit ama yine de açıklayalım; Kliplerde olsun şarkı sözlerinde olsun asıl vurgulanan şey “kendimizi sevmek, hayata tutunmak, mutlu olmak (BTS buna örnek verilebilir)” gibi iyimser mesajlardır.

Kendimi sevmemi durduramazsın!

BTS – Idol

K-Pop idolleri neden makyaj yapıyor? Kadına benzemiyorlar mı?

Korelilerin güzellik anlayışı bizim güzellik anlayışımıza oldukça ters. Önce bunu anlamak gerek. Kore’de kadın-erkek fark etmez her insan bakımlıdır ve kendine iyi bakar. Güney Kore’de makyaj yapan bir erkek görebilirsiniz -ki bu oldukça normaldir, sebebini açıkladık. Erkeklik-kadınlık dediğimiz cinsiyetler kıyafete ve makyaj yapıp yapmamaya indirgenemez.

K-Pop gençleri intihara mı sürüklüyor?

K-Pop’u hedef alanların bize yönelttiği oldukça saçma bir argüman daha! K-Pop dinleyip de intihar eden insan ne görüldü ne duyuldu. Kendimden örnek vermek gerekirse; K-Pop’u keşfetmeden önce oldukça sıradan bir hayatım vardı, müzik kültürüm yoktu, arkadaşlarımla pek konuşmuyordum yani biraz çekingen biriydim. Ama K-Pop’u keşfettikten sonra hayatım renklendi, daha sosyal biri oldum ve kendimi daha mutlu hissediyorum.

K-Pop’a olan bu ön yargı nedir?

İnsanlar sadece sanatını icra ettikleri halde onlara olan bu nefretin sebebi nedir? Erkek mi kadın mı olduğu belli olmayan gençlerin siz kaç tane insanın hayatına dokunduğunu biliyor musunuz?

BTS’in Amerika’daki ırkçılık karşıtı protesto olan ‘Black Lives Matter’a tamı tamına 1 Milyon dolar bağış yaptığı neden konuşulmuyor? Yine bir BTS üyesi olan J-Hope’un pandemi döneminde imkanı sınırlı çocuklara bağış yaptığı neden konuşulmuyor? Bağış yaparak topluma örnek olan o kadar çok idol-grup var ki burada anlatmaya kalksak roman olur cidden.

K-Pop cringe (utanç verici) değil mi?

Cringe ve toxic K-Pop fanları (onlara fan demek istemiyorum) yüzünden K-Pop’a olan bakış açısı oldukça değişti. Instagram’da oppası ile evli olan mı dersiniz, oppamdan hamile kaldım diyenleri mi dersiniz… K-Pop cringe değil, K-Pop fanlarının toxic ve cringe olan tayfası utanç verici.

K-Pop tehlikeli çünkü idolleri intihar ediyor?

İntihar eden SHINee üyesi Jonghyun

Güney Kore’de K-Pop idolü olmanın ne kadar zor bir şey olduğunu idol olmayan kimse anlayamaz. Daha çocukken oyun oynayacak zamanda yetişkin olursunuz. Yakın zamanda maalesef birçok idol ‘nefret yorumları, depresyon vb. sebepler’ yüzünden hayatını kaybetti. Bu, K-Pop’un karanlık olduğu anlamına gelmiyor, insanların ne kadar acımasız ve vahşi olduğunu kanıtlıyor. Sulli, Jonghyun, Goo Hara ve daha niceleri..

Evet, bu yazımız da bu kadardı. Umarım K-Pop’a olan ön yargıyı bir nebze kırabilmişizdir. K-Pop idollerinin de bizim gibi insan olduklarını ve onların da bizim gibi duyguları olduğunu lütfen unutmayalım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu