K-LİSTE

Diğer idol grupları için şarkı yazan 6 K-Pop idolü

K-Pop idollerinin kimlikleri çok yönlüdür. İnsanlar genelde idollerin kendi gruplarıyla sınırlı kaldığını düşünüyor, ancak idoller bundan daha fazlasını yapıyorlar. İdoller kimi zaman diğer idol grupları için de şarkı yazdılar. Biz de sizin için Diğer idol grupları için şarkı yazan 6 K-Pop idolü‘nü listeledik.

1. GUGUDAN – “Do It” yazan Ravi

Ravi birkaç kez GUGUDAN için şarkı sözü yazmıştır ve bunlardan en popüleri “Do It” olmuştur. Ravi gerçekten de “Do It” de iyi iş çıkarmış.

2. IZ*ONE – “Airplane” yazan Lee Dae Hwi

AB6IX’den Dae Hwi, belki de sektördeki en genç şarkıcı / söz yazarı / yapımcılarından biridir ve yeteneği gerçekten eşsizdir. IZ * ONE için ‘Airplane’ şarkısını grupla birlikte yazdı böylece cesaretiyle bir idolden fazlası olduğunu kanıtladı.

3. BLACKPINK – “Whistle” yazan B.I

BLACKPINK’in gruba dünya çapında başarı getiren hit şarkısı ‘Whistle’ B.I tarafından yazıldı. Umarım B.I’yı bunun gibi daha çok işte görürüz.

4. Trouble Maker – “Trouble Maker” yazan EXID LE

K-Pop’taki en popüler şarkılardan biri EXID’in rapçisi LE tarafından yazılmıştır.

5. Wanna One – “Energetic” yazan PENTAGON Hui

WANNA ONE’ın grupla özdeşleşen şarkısı ‘Energetic’, Pentagon’un dehası Hui tarafından yazılmıştır. Hui, PENTAGON’un yanı sıra diğer idoller ve sanatçılar için pek çok şarkı yazdı ve üretti, ancak ‘Energetic’ kesinlikle en dikkat çekici eserlerinden biri.

6. EXO – “Playboy” yazan SHINee Jonghyun

Jonghyun sadece söz yazarı değil, sözleriyle bir sihirbaz ve müziğiyle bir şairdi. EXO’nun ‘Playboy’u, Jonghyun’un diğer sanatçılar için yazdığı ve onlara sadece şöhret ve popülerlikten çok daha fazlasını getiren birçok şarkıdan sadece biri. Işıklar içinde uyu Jonghyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu