K-MagazinK-Pop

ATEEZ Üyeleri K-Pop İdolü Olmaya Nasıl Karar Verdi?

ATEEZ, 24 Ekim 2018’de çıkış yaptığı günden bu yana dünya çapındaki hayranları gittikçe artıyor ve bu başarıyı gerçekten hak ediyorlar. Muhteşem diskografileri, inanılmaz sahne şovları ve sevimli üyeleriyle ATEEZ’e hayran olmamak gerçekten zor. ATEEZ bu başarılarıyla en popüler ve en başarılı K-Pop gruplarından biri olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Yaklaşık bir hafta önce son albümleri ZERO: FEVER Part 2’yi yayınlamalarının ardından ATEEZ tekrardan K-Pop gündeminde konuşulmaya başlandı. ATEEZ üyelerini daha yakından tanımak istiyorsanız doğru yazıya geldiniz. Bu yazıda ATEEZ üyelerinin nasıl KQ Entertainment’a katılıp bir K-Pop idolü olduklarını öğreneceksiniz.

Hongjoong

Hongjoong, ATEEZ hayranları hatta diğer K-Pop hayranları tarafından son derece çalışkan, kararlı ve işine tutkulu biri olduğu biliniyor. Çıkış yapmadan önce bile, bir işkolik ve mükemmelliyetçi olduğu söyleniyordu.

Aslında okula diğerleri kadar gitmedi çünkü o okula gitmek yerine stüdyoda müzik yapmak için zaman harcıyordu. Hongjoong’u motive eden şey kendisini müziğiyle ifade etmek ve müzik yoluyla insanları olumlu etkilemek düşüncesi oldu.

Bu hayaline ulaşmak için attığı ilk adım SIMS Akademi’ye katılmak oldu ve ardından KQ Entertainmen’ta stajyer oldu. Daha sonra YG Entertainment programı MIXNINE’da göründü. MIXNINE’da 42. sırada yer alıp kurduğu grup çıkış yapamadı ama o pes etmedi ve KQ Entertainment’a geri dönüp ATEEZ’in harika ve yetenekli lideri olmayı başardı.

Seonghwa

“ATEEZ’in Annesi” lakabıyla adlandırılan Seonghwa tam olarak idol olmak için doğmul diyebiliriz çünkü Seonghwa’nın adı Korece’de Yıldız olmak anlamına geliyor (Seong= Yıldız ve Hwa = Olmak). Ailesi doğduğu andan itibaren Seonghwa’nın bir yıldız olacağını biliyormuş demek ki 🤣

Seonghwa il olarak KQ Entertainment seçmelerine katıldı ve seçmeleri geçti. Aslında rapçi olarak seçmelere katılmıştı ama daha sonra pozisyonunu vokalist olarak değiştirdi. Ayrıca tıpkı Hongjoong gibi o da MIXNINE’da yer almak için başvurmayı denedi ama kabul edilmedi ama hiç sorun değil çünkü o artık ATEEZ’in Seonghwa’sı 😎

Yunho

Yunho gençliğinden beri müzisyen olma hayalleri kuruyordu ve Seul’deki ünlü Sahne Sanatları Okulu’na (SOPA) katıldı. O ve gelecekte bir diğer ATEEZ üyesi olacak arkadaşı Mingi aslında Seungri Dans Akademisi’ne katıldılar ve orada ikisi de dans becerilerini geliştirdiler.

Daha sonra ikisi de KQ Entertainment için seçmelere katılıp stajyer olmadan önce Joy Dance ve Plug-In Müzik Akademisi’ne katıldılar. Yunho da MIXNINE için seçmelere katılmış ancak başaramamıştı onun yerine ATEEZ’in güçlü ve karizmatik ana dansçısı oldu.

Yeosang

Yeosang, KQ Entertainment’a katılmadan önce Big Hit Entertainment’ta stajyerdi. Şirkette kalmış olsaydı, TXT üyesi olarak çıkış yapabilirdi ancak bunun yerine şirketten ayrıldı ve KQ Entertainment’a geçiş yaptı.

O da diğerleri gibi… Evet… MIXNINE seçmelerine girdi fakat gösteriye katılma hakkı kazanamayanlardan. Yeosang küçükken IB Müzik Akademisi’nden kazandığı deneyim ile ATEEZ’de kendine bir yer kaptı.

San

San’ın sahnede ne kadar enerjik ve başarılı olduğunu düşünürsek, pek çok kişi San’ın KQ Entertainment’a katılmadan önce hiç dans deneyimi yaşamadığını öğrenince şaşırıyor. Bununla birlikte San yıllarca Taekwondo eğitimi aldığı için iyi bir güce ve esnekliğe sahipti bu onun neden sahnede başarılı olduğunu açıklıyor.

KQ Entertainment seçmelerini geçtikten sonra San da MIXNINE için başvurdu ama katılım gösteremedi. Ancak bu onun cesaretini kırmadı ve o bugün ATEEZ’in sevimli ve başarılı sanatçısı oldu.

Mingi

Mingi gençliğinden beri rap ve dansa ilgi duyuyordu ve KQ Entertainment’a katılmadan önce Maroo Entertainment’ta stajyerdi! Ayrıca yukarıda belirttiğimiz gibi, daha gençken Seungri Dans Akademisi, Joy Dans ve Plug-In Müzik Akademisi’ne katılarak dans becerilerini geliştirdi.

Aynı zamanda MIXNINE için başvuru yapan 4 ATEEZ üyesinden birisi de Mingi. MIXNINE’da ilk olarak 23. sırada yer aldı ancak yarışmayı 62. sırada bitirdi. Yine de onun inanılmaz rap ve dans becerilerini görmezden gelmek imkansız ve ATEEZ onunla birlikte çok çok daha iyi.

Wooyoung

Wooyoung, okulda sahne gösterilerine katıldıktan sonra bir K-Pop idolü olmak istediğine karar verdi ve büyük bir sahnede olmanın onu mutlu edeceğini düşündü. Golden Child’tan Tag ile aynı sınıfta bulunduğu Hanlim Çoklu Sanatlar Lisesi’nde okudu. Bir süreliğine Big Hit Entertainment’ta stajyer olarak bulundu tıpkı arkadaşı Yeosang gibi.

Ayrıca Wooyoung da Yeosang gibi, KQ Entertainment’a katılmak için BigHit Entertainment’tan ayrıldı. MIXNINE’a başvuran ve katılan bir başka üye de Wooyoung. İlk olarak 57. sırada yer aldı ve yarışmayı 72. olarak bitirdi. Buna rağmen ATEEZ ile çıkış yaptı ve inanılmaz derecede başarılı bir genç K-Pop idolü oldu!

Jongho

Jongho şarkı söyleme yeteneğini keşfetmeden önce spora ilgi duyuyordu. Muhtemelen çıplak elleriyle bir elmayı ikiye bölecek kadar güçlü olmasının nedeni budur. Ancak sonunda şarkı söylemekten ne kadar zevk aldığına karar verdi ve sporcu olmak yerine bu yeteneğinin peşinden gitmeye karar verdi.

Jongho, KQ Entertainment seçmelerine katılıp stajyer olduktan sonra MIXNINE’a katıldı. En başta 27. sıradaydı sonra yarışmayı 43. sırada bitirdi ardından bildiğiniz gibi ATEEZ’in maknae’si ve güçlü vokali oldu.

Bu yazıda ATEEZ üyelerinin hayat hikayelerinden bahsettik. Yazıyı beğendiyseniz arkadaşlarınızla falan paylaşırsanız çok tatlı olur. Sen hangi ATEEZ üyesini seviyorsun? Yorumlara..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu